Stormøder i støbeskeen om ny motorvej

Det er de her linjeføringer, som Vejdirektoratet arbejder med. Lige nu er man i gang med at undersøge naturen og miljøet langs strækningen for at finde ud af, hvordan vejen vil påvirke omgivelserne. Kort: Vejdirektoraret

Stormøder i støbeskeen om ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere fra Jordrup mobiliserer kræfterne og arrangerer stormøder for at sikre fuld oplysning om planlagt hærvejsmotorvej. Der er allerede nu mange, der har svært ved at sove om natten, siger Venstres gruppeformand og jordrupper Merete Due Paarup.

Jordrup: Alle de lodsejere i Kolding Kommune, som kan blive berørt af en kommende hærvejsmotorvej mellem Haderslev og Give, skal klædes så godt på som muligt med fakta-oplysninger, så de kan påvirke de ansvarlige politikere og involverede myndigheder bedst muligt og sove godt om natten.

Det er målet for Venstres to byrådsmedlemmer i Jordrup, Merete Due Paarup og Asger Christensen, som er trukket i arbejdstøjet for at arrangere både et stort informationsmøde i kommunalt regi og et mindre møde for dem, som bor i deres pastorat.

Anledningen er, at Vejdirektoratet nu har lagt sig fast på to potentielle linjeføringer gennem Kolding Kommune, og at man i de kommende måneder vil kortlægge naturen og miljøet langs de to strækninger.

Spørg løs
Merete Due Paarup og Asger Christensen tilbyder at formidle spørgsmål fra borgere, som ikke selv bryder sig om at rejse sig op og stille spørgsmål om motorvejen på et stort borgermøde.- Vi ved, at mange ikke har lyst. Derfor kan de stille dem til os, og så skal vi nok finde svarere, oplyser Merete Due Paarup.

Mailadresserne er: merpa@kolding.dk og asgch@kolding.dk

Møde i foråret

Indtil nu har Folketinget kun bevilget penge til redegørelserne om motorvejen.

- Den endelige anlægsbeslutning skal først træffes i 2019, og det er altså lang tid at vente i usikkerhed. Derfor vil vi sørge for, at dem, som måske bliver berørt, kender den proces, vi skal igennem nu. Folk skal også vide, hvordan de kan påvirke beslutningstagerne bedst muligt, siger Due Paarup med henvisning til, at det er folketingspolitikerne, der sidder med det endelige ansvar.

I Jordrup er det planen, at der i slutningen af februar skal nedsættes nogle arbejdsgrupper, som skal indsamle informationer og formidle dem, og Merete Due Paarup forventer, at borgermøderne bliver afviklet i løbet af foråret.

- Mere haster det jo ikke. Men mange er usikre og har brug for viden, og nogle kan ikke sove om natten, siger lokalpolitikeren, som selv får udsigt til den nye motorvej fra sine stuevinduer, hvis den østligste linjeføring gennem Kolding bliver valgt.

Hvad er din egen holding til hærvejsmotorvejen?

- Jeg er en kæmpe tvivler. Det er et kæmpe indgreb, og jeg forstår ikke, hvorfor den skal ligge så tæt på E45. Ville det ikke være bedre med en udbygning af E45 med flere spor, lyder det fra Merete Due Paarup.

Stormøder i støbeskeen om ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce