Stor hæder til Designskolen i Kolding: Kommer i selskab med Verner Panton og Nanna Ditzel

Rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, kalder æresprisen en fantastisk påskønnelse af det arbejde, medarbejdere og studerende har præsteret gennem de sidste 50 år. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Stor hæder til Designskolen i Kolding: Kommer i selskab med Verner Panton og Nanna Ditzel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften modtog Designskolen Kolding en fornem anerkendelse for sit arbejde, da skolen blev hædret med Designrådets Ærespris.

Kolding: Designskolen Kolding blev mandag aften hædret med Designrådets Ærespris.

Det skete i forbindelse med Danish Design Award i Industriens Hus i København.

Skolen indskriver sig dermed i fornemt selskab med tidligere modtagere som Verner Panton, Jacob Jensen, Nanna Ditzel, Knud Holscher og Coloplast, fremgår det af en pressemeddelelse.

Designrådets Ærespris gives til personer, organisationer eller virksomheder, som på afgørende vis har bidraget til det danske designmiljø. Designskolen Kolding modtager prisen som "en hyldest for en lang og tro tjeneste for designs virke, anvendelse og udbredelse", udtaler Designrådets formand Lars Thøgersen.

Om prisen
  • Æresprisen blev uddelt i forbindelse med Danish Design Award i Industriens Hus.
  • Designrådet uddeler æresprisen for at hylde en person, en virksomhed, eller organisation der på afgørende vis har bidraget til anvendelse og udbredelse af design.
  • Rådet består i dag af 65 medlemmer, der på hver sin måde bidrager til arbejdet med design.
  • Designskolen Kolding har omkring 340 studerende og udbyder en bacheloruddannelse med studieretninger inden for kommunikationsdesign, industrielt design, accessory design, mode- og tekstildesign samt en diplomuddannelse i designledelse. Hertil kommer en kandidatuddannelse med studieretninger i Design for People (socialt design), Design for Planet (bæredygtighed) og Design for Play (leg). Skolen udbyder ligeledes en ph.d.-uddannelse.

En fantastisk påskønnelse

Designrådet lægger i sin begrundelse særligt vægt på skolens mange samarbejder med offentlige og private aktører og store indsats for at integrere design i virksomheder. Rådet henviser særligt til designforløb med over 800 danske små og mellemstore virksomheder, som skolen har klædt på til at møde kunderne med brugerorienterede designmetoder.

- Designskolen Koldings arbejde med designmetoder i små og mellemstore virksomheder er helt unikt og er med til at manifestere designprofessionens betydning for ikke bare designvirksomheder i traditionel forstand, men design som innovationsdriver på tværs af virksomhedskategorier, siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture og medlem af Designrådet, om valget af Designskolen Kolding, i pressemeddelelsen.

Rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, kalder prisen en fantastisk påskønnelse af det arbejde, medarbejdere og studerende har præsteret gennem de sidste 50 år.

- Det er en anerkendelse af et langt sejt træk med at vise, at en kunstnerisk uddannelse kan skabe stor værdi i forhold til de problemstillinger, samfundet og verden står med. Det er samtidig et cadeau til det samlede designmiljø i Kolding. Et miljø, skolen skylder stor tak, lyder det.

Stor hæder til Designskolen i Kolding: Kommer i selskab med Verner Panton og Nanna Ditzel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce