Stadig tavshed om mulige investorer i outletcenter

Om mindre end et halvt år skal byggeriet af outletcentret Holmstaden være i gang, hvis projektudviklerne vil undgå, at Kolding Kommune kræver handlen om den store byggegrund tilbage. Illustration: Tegnestuen Mejeriet

Stadig tavshed om mulige investorer i outletcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordic Design Village har været kaldt til statusmøde hos Kolding Kommune. Det kom der ikke noget nyt ud af, fortæller kommunaldirektør Thomas Boe.

Kolding: Mindre end et halvt år før byggeriet af det ambitiøse og snart syv år gamle outletcenter-projekt skal være i gang på Holmsminde, er der fortsat total tavshed fra projektudviklerne i udviklingsselskabet Nordic Design Village om mulige investorer i både butiksdelen og boligdelen.

Det står klart, efter at Kolding Kommunes kommunaldirektør Thomas Boe har holdt et statusmøde med projektudvikler Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village i denne uge.

- Der er intet nyt at berette. Han fortæller, at de har flere interessenter på boligdelen, men at de stadig slås med outletdelen, altså butikkerne. Den har de svært ved at få landet.

- Han fortæller også, at de har nogle, de arbejder med, men jeg har ikke konkret indsigt i, hvem de forhandler med, oplyser kommunaldirektør Thomas Boe efter statusmødet.

Men lyder det som om, de er tæt på at indgå aftaler med investorer, eller om det er fugle på taget?

- Jeg ved ikke, hvor tæt på eller hvor langt fra, de er i forhold til at have nogle aftaler på plads, svare Thomas Boe.

Holmstaden
Nordic Design Village købte det 27.000 kvadratmeter store areal ved Riberdyb/Holmsminde af Kolding Kommune i juni 2011.Planen har hele tiden været, at der skal opføres et outletcenter med boliger på grunden - første etape rummer 59 butikker og 100 boliger.

På et tidspunkt var Horsens-firmaet Casa inde i billedet som investor i boligdelen, men selskabet trak sig igen med den begrundelse, at der ikke var fremdrift nok i projektet.

Nordic Design Village har flere gange sagt, at en offentliggørelse af investorer i Holmstaden var lige på trapperne, men det er ikke sket endnu.
Advokat og projektudvikler Carsten Kjærgaard kan stadig ikke overfor Kolding Kommune sætte navn på investorer, der vil putte penge i at realisere Holmstaden.  Arkivfoto:  Louise Lauritzen
Advokat og projektudvikler Carsten Kjærgaard kan stadig ikke overfor Kolding Kommune sætte navn på investorer, der vil putte penge i at realisere Holmstaden. Arkivfoto: Louise Lauritzen
Foto: Louise Lauritsen

Rettidig omhu

Kolding Kommune solgte byggegrunden til Nordic Design Village i juni 2011 og udstedte byggetilladelsen til outletcenter Holmstaden i juni sidste år.

Det betyder rent juridisk, at bygget skal være i gang senest i juni i år, hvis Nordic design Village vil undgå, at Kolding Kommune bruger sin ret til at forlange, at handlen om byggegrunden skal gå tilbage, så det centrale byområde kan udvikles på anden vis.

Betyder det, at I sidder med armene over kors og venter på, at det bliver juni?

- Nej, det gør det selvfølgelig ikke. Vi vil udvise rettidig omhu og forberede en sag til vores politikere, som beskriver, hvad vi kan gøre, hvis outletcentret ikke bliver til noget. Så nu begynder vi at gøre de indledende overvejelser om, hvad der skal ske, hvis projektet ikke kommer i mål, siger Thomas Boe.

JydskeVestkysten har forsøgt at indhente en kommentar fra Carsten Kjærgaard, man han har ikke reageret på indtalte mobiltelefonbeskeder.

Stadig tavshed om mulige investorer i outletcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce