Spekulation på el-børsen gav underskud på 67 mio. kroner

- Markedet gik ikke vores vej i 2018. Nu har vi justeret strategien, og er vi på banen igen, siger stifter og direktør i investeringsselskabet Nordic Power Trading. Arkivfoto: Jacob Schultz

Spekulation på el-børsen gav underskud på 67 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2018 blev et dårligt år for investeringsselskabet Nordic Power Trading, der har base i Kolding. Selskabet tabte samlet 67 millioner kroner på at handle på den nordiske el-børs.

Kolding: Investorerne vidste, at risikoen var stor, da de kastede penge ind i selskabet, der handler kontrakter på den nordiske el-børs. Men 2018 bliver et år, der helst skal gå i glemmebogen.

Nordic Power Trading handler med finansielle kontrakter om levering af elektricitet på den nordiske el-børs, og efter flere år med opadgående aktiekurver, så vendte billedet i efteråret 2017, og bevægelsen fortsatte ned ad indtil oktober 2018.

Priserne på de såkaldte finansielle elkontrakter, der bliver handlet på børsen, svinger alt efter, hvordan priserne på strøm bevæger sig på det nordiske marked i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Her udgør vandkraft rundt regnet 50 procent af den samlede produktion af strøm, og det er derfor stifter og direktør i Nordic Power Trading, Bjarne Walbech, i mange har fulgt vejrudsigterne tæt.

Kort om Nordic Power Trading Fund
Nordic Power Trading Fund er et investeringsselskab, der har specialiseret sig i elmarkedet. Virksomheden er grundlagt i 2007 og har primært professionelle investorer. Selskabet er stiftet af Bjarne Walbech, der i starten handlede el for sine egne penge.
Investorerne i Nordic Power Trading tabte i 2018. - De vil selvfølgelig gerne tjene penge. Det er jo derfor, at vi arbejder i det her felt, og det er klart, at der har været større smil, siger direktør Bjarne Walbech. Arkivfoto: Jacob Schultz
Investorerne i Nordic Power Trading tabte i 2018. - De vil selvfølgelig gerne tjene penge. Det er jo derfor, at vi arbejder i det her felt, og det er klart, at der har været større smil, siger direktør Bjarne Walbech. Arkivfoto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Men de er ikke vejret, der skal have skylden for det dårlige resultat.

- Markedet gik ikke vores vej i 2018. Nu har vi justeret strategien, og er vi på banen igen. Siden oktober er det gået frem. Vi har lært af, hvad der skete. Nu har vi sat volatiliteten ned, og vi forventer fornuftige afkast fremadrettet. Lige nu ser det ud til, at vi kan lave et afkast på 15-20 procent i 2019, siger Bjarne Walbech, der siden 2007 har handlet med strøm på den nordisk el-børs, og i 2010 åbnede han for investorer.

For at deltage skal investorer mindst indskyde 750.000 kroner, og selskabet er godkendt til at håndtere en portefølje på 750 millioner kroner. I 2018 fik selskabet et underskud hele 67 millioner kroner, som rammer de godt 100 investorer. Til sammenligning fik selskabet et underskud på 3,2 millioner kroner sidste år. Underskuddet betød, at egenkapitalen skrumpede fra 151 millioner kroner til 85 millioner kroner i det netop offentliggjorte regnskab for Nordic Power Trading Fund A/S.

Hvad siger investorerne? Det er jo deres penge selskabet bruger til at investere?

- De vil selvfølgelig gerne tjene penge. Det er jo derfor, at vi arbejder i det her felt, og det er klart, at der har været større smil. Derfor er det ikke rart, når det går den forkerte vej. Men de investorer, vi har i Nordic Power Trading, er vant til at investere i mange forskellige produkter. De ved godt, at man skal kigge på en længere bane og holde fast. Så selv om et år er dårligt, så har vi en sund virksomhed med opbakning fra investorer. Det er det vigtigste og positive, siger Bjarne Walbech.

Flere vil med

Lige nu er der 113 investorer i selskabet, hvilket stort set er det samme som i starten af 2018, og direktøren er fortrøstningsfuld.

- Vi forvalter over 100 millioner kroner - igen. Sket er sket. Men nu har vi en god investeringsstrategi og kigger fremad. Nu har vi sat risikoen og volatiliteten ned, så vi forventer at komme rigtig godt igen over de kommende år. Vi får derfor flere henvendelser fra investorer, der kan se, at aktiekursen på Nordic Power Trading Fund er banket ned, og det betyder, at de er flere, der er interesseret i at komme ind, siger Bjarne Walbech.

Spekulation på el-børsen gav underskud på 67 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce