Socialformand forudser forringelser af servicen til Koldings udsatte

Karina Lorentzen (SF) opfordrer til politisk tålmodighed, før politikerne griber til nedskæringer på socialområdet i Kolding. Foto: Pressefoto

Socialformand forudser forringelser af servicen til Koldings udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialudvalgsformand Karina Lorentzen (SF) beder om politisk tålmodighed, før Koldings politikere griber til besparelser. Hun håber, at den nye strategi Selvværd og Sammenhæng snart viser den ønskede økonomiske effekt.

Kolding: - Jeg ser ingen, der vil snakke om at bruge flere penge på det her område. Jeg ser ingen, der vil prioritere vores psykisk syge og udsatte borgere, som der bliver flere og flere af. Men der er virkelig brug for, at Christiansborg løfter blikket fra de ældre og børnene nu.

Sådan siger formand for Kolding Byråds socialudvalg og folketingskandidat, Karina Lorentzen (SF), før hendes udvalg på et møde i dag skal drøfte den dystre økonomiske situation, som betyder, at der bliver brugt alt for mange penge på socialområdet i Kolding i øjeblikket i forhold til, hvad politikerne har sat af på budgettet.

- Vi er alle i udvalget dybt frustrerede, og vi knokler for, at vores strategi Selvværd ogSammenhæng skal hjælpe os i Kolding.

Men tror du på, at den strategi kan løfte socialområdet i Kolding ud af de økonomiske problemer?

- Det kan jeg da blive usikker på. Jeg ser bare ikke rigtig nogen alternativer, så jeg appellerer til politisk tålmodighed, for ellers må vi til at tale om serviceforringelser, siger hun.

Mirakler

Socialdemokraternes gruppeformand Poul Erik Jensen konstaterer, at "pengene fosser ud af socialområdet".

- Vi har nogle store økonomiske problemer i det her budgetår. Det tyder jo på, at budgettet langt fra er godt nok, eller også er styringen ikke god nok. Det skal vi have fundet en løsning på, når vi ser, hvordan maj måned er gået i socialforvaltningen rent økonomisk. Jeg tror ikke på mirakler, men jeg håber, siger Poul Erik Jensen med henvisning til, at socialdirektør Lars Rasmussen har bebudet, at maj måned vil vise en dramatisk positiv effekt af den nye strategi.

Formand for socialøkonomi-, handicap og hjælpemiddeludvalget, Benny Dall (EL), vil afvente udvalgets møde i dag, før han udtaler sig om situationen.

Socialformand forudser forringelser af servicen til Koldings udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce