Skoledirektørs job i fare efter massivt overforbrug

Børne- og uddannelsesdirektør Helle Thieles tid i Kolding Kommune er efter alt at dømme snart forbi. Arkivfoto: Claus Thorsted

Skoledirektørs job i fare efter massivt overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle byrådets ledende politikere er tavse efter møde på borgmesterkontoret fredag morgen. Anledningen til mødet er det millionstore overforbrug på skoleområdet, har Venstres gruppeformand fortalt. DF's Søren Rasmussen bekræfter, at der er tale om en personalesag.

Kolding: Alt tyder på, at der er udskiftning på vej i topledelsen af Kolding Kommunes skoleforvaltning i kølvandet af det massive overbrug på 29 millioner kroner, som er afdækket de seneste uger.

Blandt andet har ledelsen i skikkelse af direktør Helle Thiele og skolechef Lars Svenson som beskrevet i JydskeVestkysten onsdag sat milliondyre initiativer i gang uden at have politikernes godkendelse til det og undladt at gennemføre politisk besluttede besparelser.

Situationen blev fredag morgen drøftet på et møde mellem gruppeformændene for byrådets seks partier og borgmester Jørn Pedersen (V) på borgmesterkontoret på Akseltorv.

Efter mødet er borgmesteren yderst fåmælt:

- Jeg vil kun sige, at vi har haft en dialog om alt det, der rører sig, og at vi nu arbejder hen mod en afklaring til byrådets møde den 26. marts.

Handlede jeres snak om skoleområdet?

- Vi drøftede også den økonomiske situation på skoleområdet, og der var ros til børne- og uddannelsesudvalget for at have taget hånd om den, siger Jørn Pedersen, som ikke vil hverken af- eller bekræfte, at Helle Thieles jobmæssige situation blev drøftet.

Sagen kort
  • 10. februar kom det frem, at den tidligere økonomichef i børne- og uddannelsesforvaltningen er blevet fyret, efter at der var konstateret økonomisk rod i forvaltningen.
  • Forvaltningsdirektøren forklarede i JV, at den dårlige økonomistyring skyldtes dårlige rutiner, manglende overblik og gammel kultur.
  • 13. marts fremlagde forvaltningsdirektøren en redegørelse for politikerne på børne-og uddannelsesudvalgets møde. Her er overforbruget op til 29 mio. kr. over tre år, og der blev fremlagt en handlingsplan for politikerne til at rette op.
  • I redegørelsen forklarer forvaltningsledelsen, hvordan overforbruget er opstået.
  • I en mail til uddannelsespolitikerne natten til 13. marts tog den fyrede økonomichef til genmæle mod redegørelsen, som han hævder er ukorrekt på flere punkter.
  • Borgmester Jørn Pedersen sendte sin mødeindkaldelse til gruppeformændene afsted 13. marts.

Personale

JydskeVestkysten har været i kontakt med gruppeformændene for Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale Venstre efter mødet, og ingen vil oplyse, hvad byrådets førende politikere talte om i den times tid, de var sammen.

Dog siger Søren Rasmussen (DF):

- Vi er blevet enige om ikke at udtale os før efter økonomiudvalgets møde på mandag.

Hvorfor det?

- Fordi det involverer personale.

I personalesager er det helt normalt, at de politikere, som skal træffe afgørelser om fratrædelse, giver sig selv mundkurv på af hensyn til forhandlinger mellem parterne om fratrædelsernes vilkår.

Det var Venstres gruppeformand Merete Due Paarup, der i onsdags oplyste JydskeVestkysten om, at borgmester Jørn Pedersen havde indkaldt gruppeformændene til møde for at diskutere sagen om det millionstore overforbrug på skoleområdet. Due Paarup sagde i den forbindelse til JV, at hun har stor tillid til børne- og uddannelsesdirektøren, og hun kritiserede andre politikere for at have været ude med offentlig kritik af direktøren og skolechefen.

Efter mødet fredag morgen er Venstres gruppeformand tavs.

- Jeg har ingen kommentarer, siger hun.

Skoledirektørs job i fare efter massivt overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce