Skole med 70 procent tosprogede opretter e-sportsklasse: Den skal tiltrække flere danske elever

Bakkeskolen i Esbjerg har ligesom Munkevængets Skole en overvægt af tosprogede elever, og oplevede også at blive fravalgt af de lokale på grund af det. I udskolingen har en e-sportslinje, der blev oprettet i august 2017, været med til at få flere etnisk danske elever til skolen. Skolen bruger undervisere fra den samme klub i Vejle, som Munkevængets Skole også har lavet en aftale med. Arkivfoto: Søren Gylling

Skole med 70 procent tosprogede opretter e-sportsklasse: Den skal tiltrække flere danske elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkevængets Skole går nye veje for at få flere elever af dansk oprindelse på skolen. Næste år opretter den en e-sportsklasse for at tiltrække elever udefra.

Kolding: En spritny e-klasse, der er planlagt til at se dagens lys næste skoleår, skal være med til at ændre elevsammensætningen på Munkevængets Skole.

Skolens ledelse og skolebestyrelse har besluttet at tage nye midler i brug for at tiltrække flere elever med dansk baggrund til skolen, hvor andelen af elever med tosproget baggrund i flere år har ligget nogenlunder stabilt på cirka 70 procent.

Så når det nye skoleår starter i august 2019, er planen, at en e-sportsklasse med 20 elever også skal sættes i søen på 7. årgang på Munkevængets Skole. I e-sport dyrker man computerspil på konkurrenceplan.

Skoleleder Finn Fallesen forklarer, at man på skolen håber, at den nye klasse kan få elever fra andre af Koldings skoler og fra andre kommuner til at søge mod Munkevængets Skole.

- E-sport er jo på voldsom fremmarch og har en enorm tiltrækning, og vi vil gerne tilbyde noget, man har lyst til at flytte skole for, siger Finn Fallesen.

Informationsmøde om e-sportsklasse
Vil man høre mere om den kommende e-sportsklasse på Munkevængets Skole, kan man deltage i det informationsmøde, der holdes på skolen tirsdag den 27. november klokken 19.Man skal tilmelde sig senest den 20. november ved at henvende sig til skolen.

Der vil være plads til 20 elever i e-sportsklassen.

Vil afspejle skoledistriktet

Selv om han mener, at skolens image er ganske udmærket, ved han også, at det præges af den store andel af tosprogede elever, og hvert år fravælger mange forældre i skolens distrikt Munkevængets Skole til deres barn.

- Vi vil gerne tiltrække elever fra andre kommuner og dermed ændre image. Vi har mange, der fravælger skolen på grund af, at der er mange tosprogede elever, og vil gerne have vendt det, så vi får flere etnisk danske børn. Vi ønsker, at sammensætningen af elever afspejler vores skoledistrikt, og at man her møder alle typer elever, siger Finn Fallesen og tilføjer, at man forgæves har prøvet flere andre ting for at vende udviklingen, men at man nu er "nødt til at gå nye veje".

E-sportsklassen bliver oprettet på 7. årgang, og der vil være plads til op mod 20 elever i klassen. Eleverne skal følge de samme fag, som man ellers gør på dette klassetrin, men de timer, der ellers er sat af til den understøttende undervisning og valgfag, skal bruges på undervisning i e-sport. Det bliver i alt otte lektioner om ugen.

Munkevængets Skole har blandt andet hentet inspiration hos Bakkeskolen i Esbjerg, som sidste år oprettede en e-sportslinje. Finn Fallesen kender ikke til andre folkeskoler i Danmark end Esbjerg-skolen, der har egentlige e-sportsklasser.

Målrettede elever

Det bliver professionelle undervisere fra Tricked Esport, der blandt andet omfatter et hold, en klub og et talentakademi i Vejle, der skal stå for undervisningen i e-sport på Munkevængets Skole. Der bliver tale om professionel træning for eleverne, fortæller skolelederen, der understreger, at der bliver tale om en seriøs omgang e-sport og ikke blot gaming i den nye klasse.

Finn Fallesen forventer, at det er målrettede elever, der søger ind i e-sportsklassen, og at det kan smitte af på andre klasser og eventuelt være med til at hæve det faglige niveau.

Seneste tilmeldingsfrist til e-sportsklassen bliver formentlig i det tidligere forår 2019. Inden tilmeldingen vil der blive arrangeret nogle prøvetræninger med Tricked Esport, oplyser skolelederen.

Skole med 70 procent tosprogede opretter e-sportsklasse: Den skal tiltrække flere danske elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce