Skokæde bløder fortsat: Har tabt 193 mio. kroner på otte år

Bianco-kæden, der har hovedkontor i Kolding, kom igen ud med millionunderskud. Virksomheden har tabt næsten 200 millioner de seneste otte år. I starten af 2016 købte Bestseller-koncernen aktiemajoriteten, og nu ejer koncernen selskabet 100 procent. Bestseller-koncernen fik sidste år et overskud på 2,5 milliarder kroner. Arkivfoto: Lars Juul

Skokæde bløder fortsat: Har tabt 193 mio. kroner på otte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skokæden Bianco håbede, at resultatet blev væsentligt forbedret i 2017/2018-regnskabet, men i stedet er underskuddet steget. Seneste regnskab viser et minus på 25 millioner kroner.

Kolding: Bianco-kæden fortsætter med at bløde. Virksomheden har siden 2011 haft røde tal, og flere gange har meldingen været, at nu var bunden nået. Seneste regnskab viser et underskud på 25 millioner kroner.

Inden krisen ramte, havde skokæden, der blandt andet sælger gennem egne butikker og franchisebutikker, 170 Bianco-butikker fordelt over 14 forskellige lande, og i årene 2005 til 2007 tjente kæden i alt 50 millioner. Men siden finanskrise ramte i 2008 har tallene set sløje ud, og i dag er der 100 Bianco-butikker.

Det nødlidende selskab fik i januar 2016 ny luft, da tøjgiganten Bestseller med Anders Holch Povlsen i spidsen købte aktiemajoriteten for 100 millioner kroner, hvilket fik egenkapitalen løftet fra minus til plus, og i den seneste regnskabsperiode har ejerne indskudt 15 millioner kroner i selskabet.

Af regnskabet sidste år fremgik det, at selskabet havde "foretaget tilpasninger af butiksporteføljen" samt "kapacitetstilpasninger", og det skulle medvirke til at forbedre resultatet væsentligt. Men i stedet for en væsentlig forbedring voksede underskuddet fra 20 til 25 millioner kroner.

Kort om Bianco
Bianco designer og sælger sko. Hovedkvarteret ligger i Kolding, og kæden er stiftet af René Piper Laursen. Kæden står bag cirka 100 butikker, som den enten selv ejer, eller som drives som franchisebutikker. I januar 2016 købte Bestseller aktiemajoriteten i Bianco. I dag ejer Bestseller-koncernen 100 procent.

Stifteren er ude

I juni 2017 stoppede stifteren, René Piper Laursen, som direktør i Bianco, hvilket var en del af aftalen, da Bestseller i januar 2016 købte aktiemajoriteten.

René Piper Laursen fortsatte indtil for nylig i bestyrelsen og havde en lille ejerandel. I dag er virksomheden 100 procent ejet af Bestseller-koncernens selskab Heartland, og siden juni 2017 har Camilla Jochumsen, der har været i Bestseller-koncernen, siddet i direktørstolen.

Ved aflæggelsen af regnskabet for et år siden var direktøren optimistisk omkring udviklingen. På det tidspunkt var man fire måneder inden i regnskabet, og hendes vurdering var dengang, at Bianco havde "lagt okay fra land i det nye regnskab".

I det nye regnskab nøjes ledelsen med at skrive, at man forventer, at næste års resultat bliver forbedret i forhold til 2017/2018. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra direktør Camilla Jochumsen.

Skokæde bløder fortsat: Har tabt 193 mio. kroner på otte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce