Skader efter brand på forsorgshjem koster formentlig ti millioner kroner: 14 værelser er revet ned

Et samlingsrum og et beboerværelse udbrændte på forsorgshjemmet Overmarksgården. I alt skal 14 værelser renoveres. Allerede dagen efter, hvor dette billede er taget, var der personale og håndværkere på stedet for at besigtige skaderne. Arkivfoto: Søren Gylling

Skader efter brand på forsorgshjem koster formentlig ti millioner kroner: 14 værelser er revet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 værelser skal bygges op fra bunden, efter der i juni var brand på forsorgshjemmet Overmarksgården. Onsdag skal en 42-årig mand i retten. Manden er tiltalt for at starte branden.

Kolding: Det kommer ifølge anklagemyndigheden til at koste omkring ti millioner kroner at genoprette de skader, en 42-årig mand ifølge anklageskriftet forårsagede på Overmarksgården i juni.

Beløbet fremgår af anklageskriftet mod manden, der skal møde ved Retten i Kolding onsdag. Her står der i øvrigt, at branden ifølge anklagemyndighedens opfattelse er opstået, da den 42-årige satte ild til sit klædeskab på sit værelse på Overmarksgården, hvorefter branden bredte sig til flere dele af bygningen, der ligger på Dyrehavevej.

Gitte Fisker, institutionschef for Kolding Kommunes misbrugsorganisation, fortæller, at 14 værelser som konsekvens af branden skal reetableres helt fra bunden.

- Alt er revet ned på de 14 værelser. Man er nødt til at sikre sig, at der ikke er noget fugt inde bag noget træværk. Der skal være fuldstændig affugtet, så man ikke begynder at mure op igen, hvorefter det så viser sig, at der er fugt bagved, siger Gitte Fisker.

Vi har vores hverdagsliv, og der er lige blevet pyntet op til jul. Det område, der er kommet til skade, er skærmet af, og lige om lidt går nogle håndværkere i gang med at renovere. De er lige på trapperne.
Gitte Fisker

Har pyntet op til jul

Branden nåede torsdag den 21. juni at hærge i lidt over en halv time på Overmarksgården. Anmeldelsen om branden nåede Trekantbrand klokken 12.39. Klokken 13.11 var flammerne slukket, og der var kontrol over branden.

Allerede samme dag, som branden hærgede, blev beboere relokaliseret, og de, der ønskede det, kunne blive boende på Overmarksgården, selvom 14 værelser og et fællesområdet var brændt ned.

I øjeblikket er de 14 værelser stadig ikke i brug, og Gitte Fisker forventer først, at værelserne står færdige i juni næste år. Indtil da fortsætter den anden halvdel af forsorgshjemmet som hidtil.

- Vi har vores hverdagsliv, og der er lige blevet pyntet op til jul. Det område, der er kommet til skade, er skærmet af, og lige om lidt går nogle håndværkere i gang med at renovere. De er lige på trapperne, siger Gitte Fisker.

- I den anden halvdel af bygnigen lever vi helt almindeligt, som vi gjorde førhen, siger hun.

Skader efter brand på forsorgshjem koster formentlig ti millioner kroner: 14 værelser er revet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce