Sjølund Group har købt estisk virksomhed med 100 ansatte

I januar solgte administrerende direktør og ejer i Sjølund Group, Søren Ravn, 51 procent af virksomheden til en tysk kapitalfond med det formål, at Sjølund Group skulle vokse på det globale marked. Nu har virksomheden købt en estisk metalvirksomhed med 100 ansatte. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Sjølund Group har købt estisk virksomhed med 100 ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metalvirksomheden Sjølund Group vokser markant efter, at selskabet har købt en metalvirksomhed i Estland. Målet er at komme længere ud på det globale marked.

Sjølund: Sjølund Group vokser med 100 mand efter, at selskabet har købt en metalvirksomhed i Estland.

Dermed følger selskabet i sporet på den strategi, som blev lagt, da ejer og direktør i Sjølund Group, Søren Ravn, i starten af året solgte 51 procent af virksomheden til en tysk kapitalfond. Men ekspertise og finansielle muskler fra den tyske partner skulle Sjølund Group endnu længere ud på det globale marked.

Den danske afdeling i Sjølund Group, der i dag beskæftiger cirka 80 medarbejdere, er specialiseret i valsning, det vil sige at bukke jern og aluminium. Det nye datterselskab i Estland har fokus på bearbejdning, blandt andet fræsning og svejsning. Den nye del af virksomheden bliver derfor ikke en "konkurrent" til den danske del.

- Vi oplever i stigende grad et ønske fra vores kunder om færre leverandører, som kan mere, og med købet af Cutform Oü vil vi netop kunne tilbyde sådanne bredere løsninger til både eksisterende og nye kunder, siger Søren Ravn Jensen.

Ud over adressen i Sjølund har selskabet også en fabrik i Kina med cirka 50 mand og et lager i USA. Samlet beskæftiger Sjølund Group cirka 250 medarbejdere efter opkøbet.

Kort om Sjølund Group
Sjølund Group har hovedkontor i Sjølund ved Kolding. Virksomheden har efter opkøbet af Cutform Oü adresser i Estland, USA, Kina og Danmark. Sjølund Group beskæftiger cirka 250 medarbejdere fordelt på de fire lokationer. Sjølund Groups afsætning sker på det globale marked inden for forretningsområderne vind, transport, byggeri og industri.Sjølund Group er 51 procent ejet af den tyske kapitalfond Deutsche Beteiligungs AG og de resterende 49 procent af ledelsen.

Global vækstplan

I forbindelse med at Søren Ravn solgte halvdelen af virksomheden til kapitalfonden Deutsche Beteiligungs AG, gjorde han det meget tydeligt, at han solgte aktiemajoriteten, fordi han gerne ville have virksomheden til at vokse endnu mere.

I januar forklarede han, at det ikke var salgsprisen, der var afgørende for, at han solgte til den tyske kapitalfond.

Den nye partner skulle komme med netværk, kompetencer og finansielle muskler, der skulle løfte væksten hurtigere, end hvis Sjølund stod alene. Og efter et halvt års tid, hvor Sjølund og Cutform har været i dialog, har de nu fundet hinanden.

- Vi har som en del af vores globale vækstplan søgt efter en virksomhed med kompetencer inden for fremstilling og maskinbearbejdning, og som kan dokumentere høj kvalitet i både produktion og logistik kombineret med et konkurrencedygtigt omkostningsniveau, og det har vi fundet med Cutform, siger Søren Ravn Jensen.

Cutform Oü blev etableret i 2011, og har siden oplevet en kraftig vækst inden for særligt vindindustrien. Virksomheden var ejet af tre briter, og den ene af dem sidder som direktør, og han fortsætter som direktør. Parterne ønsker ikke at oplyse købsprisen.

Sjølund Group har købt estisk virksomhed med 100 ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce