Se video: Tonstunge skulpturer løftet på plads i rundkørsel


Se video: Tonstunge skulpturer løftet på plads i rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I mange byer har man kunst i rundkørslerne. I Kolding er den tradition ikke stor. Men onsdag blev to store jernskulpturer løftet på plads i rundkørslen, der ligger ved den stærkt trafikerede afkørsel 62.

Kolding: Gennem de seneste 18 år har to store tyre-skulpturer stået på plænen foran Würth og stirret ud mod bilisterne, der er kommet kørende ad Højvangen. Nu bliver der mere at kigge på - både for tyre og for bilister.

For onsdag middag blev de tonstunge tyre forsigtet placeret i den store rundkørsel for enden af Fynsvej. Rundkørslen forbinder Kolding med både E20 og E45, og man antager, at omkring 60.000 bilister passerer forbi - hver eneste dag.

- For os har tyrene været et vartegn, og det vil de fortsat være, for nu står de jo i en rundkørsel, som vi er nærmeste nabo til, og hvor mange af vores ansatte og kunder kører forbi dagligt, siger Vivi Haacke, der er udstillingsleder hos Kulturforum Würth.

Würth ejer tyreskulpturen, som for 18 år siden blev købt i forbindelse med en udstilling på Trapholt. Men i anledning af Koldings 750 års jubilæum har firmaet besluttet at udlåne de to store sammensvejsede jerndyr til Kolding Kommune. I første omgang er de udlånt i ti år, men udlånet bliver automatisk forlænget, hvis kommunen ønsker det.

- For os passer det godt sammen med vores øvrige kunstpolitik, der handler om at dele vores kunst med så mange som muligt, siger Vivi Haacke med henvisning til, at Würth gennem flere år har inviteret til gratis kunstudstillinger i hovedkvarteret på Montagevej.

For os har tyrene været et vartegn, og det vil de fortsat være, for nu står de jo i en rundkørsel, som vi er nærmeste nabo til, og hvor mange af vores ansatte og kunder kører forbi dagligt.
Vivi Haacke, udstillingsleder hos Kulturforum Würth
Det er i rundkørslen her, at skulpturerne nu er placeret. Kort: Google
Det er i rundkørslen her, at skulpturerne nu er placeret. Kort: Google

Tonstunge skulpturer

De store skulpturer, der vejer henholdsvis 2,1 og 1,6 tons, blev onsdag morgen løftet fra deres placering ved Würth og kørt hen til rundkørslen.

- Vores kran kan sagtens løfte dem, men deres udformning er jo lidt speciel, så man skal sikre sig, at man har fundet deres balancepunkt, før man løfter. Når vi arbejder med kunstværker, skal vi også være meget omhyggelig med, at de ikke bliver skrammet, fortæller Torben Falster, der er supervisor hos kranfirmaet BMS.

Ved rundkørslen var Kolding Kommune repræsenteret af landskabsarkitekt Alexander Priesemann. Han synes, de store jerndyr har fået en fin placering i den store rundkørsel.

- De passer fint ind i omgivelserne. Vi vil gerne give bilisterne en oplevelse, samtidig med at vi skal tage mest mulig hensyn til trafiksikkerheden, siger han.

Se video: Tonstunge skulpturer løftet på plads i rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce