Se billederne: Tog sølv efter halvt løb på Panodiler

- Jeg tager to Panodiler og tænker, at jeg må holde smerten ud, indtil de begynder at virke, fortæller Kristina Schou Madsen - i midten på billedet - der vrikkede om og forstuvede sin fod efter 24 kilometers løb: Alligevel vandt hun DM-sølv efter de 52 kilometers anstrengelser i ekstremløbet på Bornholm.
Foto: Privatfoto

Se billederne: Tog sølv efter halvt løb på Panodiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldings seje langløber Kristina Schou Madsen vrikkede om på sin ene fod efter blot 24 kilometer ved weekendens ekstremløb på Bornholm, men snuppede to panodiler, bed smerten i sig og løb DM-sølvet i hus efter 52 kilometers løb på is-belagte stier.

Sej, sejere, Kristina Schou Madsen.

Koldings ekstremløber levede i weekenden op til sit seje ry, da hun trods en forstuvet fod kæmpede sig igennem DM i lang trail på Bornholm med en samlet andenplads samt en førsteplads i sin aldersgruppe. Efter 24 kilometer vrikkede hun om på foden, men med hjælp af et par panodiler kæmpede hun sig igennem de 52 kilometer i tiden 6 timer, 24 minutter og 28 sekunder:

- En fed rute med is, is og is på sporet. Jeg var rigtig godt løbende, indtil jeg ved 24 kilometer desværre vrikkede helt rundt på venstre fod, fortæller hun om løbet og tilføjer:

- Jeg havde i dagene op til løbet været usikker på hvilke sko, jeg skulle vælge. Men med en nat med hård frost samt en morgentemperatur på minus otte grader og isglat overalt var valget ikke så svært, og jeg hoppede i mine Salomon Spikecross. Efter få meter blev jeg bekræftet i mit skovalg, da en løber lige foran mig væltede så lang, han var, på isen - og slog sig, desværre, fortæller hun - intetanende om, hvad der hændte for hende selv senere i løbet:

- Og så skete der bare det, som bare ikke måtte ske: På et nedløb vrikkede jeg om på min venstre fod. Jeg er helt nede, og det gør virkelig ondt. Jeg prøvede at humpe lidt videre, men hold op, hvor gjorde det ondt, og så gjorde jeg noget, som jeg ellers aldrig plejer at gøre:

- Jeg tog to panodiler og tænkte, at jeg måtte holde smerten ud, indtil de begyndte at virke. Jeg fandt langsomt ind i noget, der lignede løb igen, og jeg fik fokuseret væk fra smerten, fortæller hun og tilføjer:

- Burde jeg have stoppet? Måske, måske ikke. Jeg ved ikke endnu, hvad eftervirkningerne på foden bliver, men jeg overvejede ikke på noget tidspunkt i løbet at stoppe, fastslår hun efter de 52 kilometer.

Kristina Schou Madsen, der er uddannet lærer, har siden slutningen af 2013 løbet maraton på Mount Everest, på indlandsisen på Grønland, i den israelske ørken og gennemført bjergløbet Zugspitze på over 60 kilometer ved den østrigske grænse.

Sidste år vandt hun de danske mesterskaber i ekstremløb på 80 kilometer, og senest vandt hun det ekstreme Volcano Marathon i verdens tørreste ørken, Atacama i det nordlige Chile.

Kristina Schou Madsens næste mål kommer senere på året, når hun stiller op i Beyond The Ultimate Ltd - Jungle Ultra, der er et 230 kilometer langt selvforsynende etapeløb over fem dage gennem Amazonas jungle.

Burde jeg have stoppet? Måske, måske ikke. Jeg ved ikke endnu, hvad eftervirkningerne på foden bliver, men jeg overvejede ikke på noget tidspunkt i løbet at stoppe.
Kristina Schou Madsen
- En fed rute med is, is og is på sporet, fortæller Kristina Schou Madsen, der fik en samlet andenplads og en førsteplads i sin aldersgruppe.
- En fed rute med is, is og is på sporet, fortæller Kristina Schou Madsen, der fik en samlet andenplads og en førsteplads i sin aldersgruppe.
Foto: Privatfoto

Se billederne: Tog sølv efter halvt løb på Panodiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce