Sdr. Bjert får plads til at vokse

Der bliver gjort plads til nye boliger i Sdr. Bjert. Luftfoto

Sdr. Bjert får plads til at vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den bevaringsværdige Westerbygård og området omkring bliver omdannet til et nyt boligområde centralt i Sdr. Bjert. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har vedtaget en lokalplan, der skal sikre udvikling i byen.

Sdr. Bjert: Det er populært at bo i Sdr. Bjert, og derfor forventer formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh, at der bliver rift om de nye byggemuligheder og boliger i landsbyen syd for Kolding. Det er vedtagelsen af en lokalplan, der baner vej for nye byggegrunde og boliger i Sdr. Bjert.

- Vi mangler byggegrunde i Sdr. Bjert, og hvis den rivende udvikling i byen skal fortsætte, er det helt afgørende, at vi kan tilbyde et bredt boligudbud - og gerne et, der passer til flere generationer. Der er et exceptionelt stort engagementet i byen, og det vil vi gerne understøtte med den nye lokalplan, siger Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

16 nye grunde

Kommunen planlægger at købe Westerbygård, der er placeret på Gl. Bjært, og det er arealerne vest for gården, der bliver udlagt til nye byggegrunde. Det drejer sig om 16 parcelhusgrunde, som formentlig er klar til salg til sommer. Derudover bliver der udbudt to storparceller til salg med plads til omkring 28 boliger i form af rækkehuse eller lignende.

Stenderup Halvøråd arbejder på et projekt, der skal omdanne Westerbygårds historiske hoved- og driftsbygninger til omkring 18 boliger. Samtidig bliver der også plads til fællesarealer og mindre erhverv.

Ud over de 16 parcelhusgrunde, som er udlagt sydvest for Westerbygård, giver lokalplanen mulighed for at udstykke haven til lægeboligen på Gl. Bjært til tre parcelhusgrunde.

Sdr. Bjert får plads til at vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce