Regnskabet hos Smurfit Kappa går i minus

Stigende råvarepriser har fået betydning for årsregnskabet, oplyser Smurfit Kappa i sin seneste årsrapport for 2017. Arkivfoto: Søren Gylling

Regnskabet hos Smurfit Kappa går i minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Mindre tilfredsstillende". Sådan lyder dommen over regnskabet for 2017 hos Smurfit Kappa, som måtte nøjes med et minus på fire millioner kroner.

Kolding: Den seneste årsrapport for Smurfit Kappa, der er en af de dominerende virksomheder på Kolding Havn, går i rødt. På bundlinjen står et minus på fire millioner kroner, hvilket er en mærkbar nedgang i forhold til året forinden, hvor selskabet gav et overskud på 19 millioner kroner.

I beretningen, der følger med årsregnskabet, betegnes resultatet for "værende mindre tilfredsstillende". Når bedømmelsen ikke er hårdere, skyldes det, at virksomheden opererer i et marked, der er præget af skarp konkurrence og store prisstigninger ved indkøb af råvarer.

Det sidste er illustreret af, at selskabet trods en stigning i omsætningen alligevel kommer ud med et resultat, der er mindre end året før. Man skal tilbage til 2013 for at finde koncernens seneste regnskab, der gik i minus. Da stod der et minus på to millioner kroner.

Når de fire millioner kroner er trukket, lyder egenkapitalen på 219 millioner, hvilket samlet set er en stigning i egenkapitalen på 33 millioner kroner siden regnskabet i 2013.

Smurfit Kappa
Koncernens og selskabets hovedaktivitet er produktion og salg af kreative emballager forarbejdet af især bølgepap. Produktionen foregår dels på fabrikker i Danmark, dels fra datterselskabernes fabrikker i Baltikum.De dansk producerede ordrer afsættes væsentligst på det skandinaviske og nordtyske marked, mens ordrer produceret på fabrikkerne i Baltikum afsættes i Rusland og de baltiske lande. Derudover har koncernen et tysk datterselskab, som er et rent handelsselskab.

Håb om kvindelig kandidat

Ud over det rent økonomiske indeholder årsrapporten et længere afsnit med fokus på kønsfordelingen i selskabets ledelse. Heri fremgår det, at selskabet har som målsætning, at man indenfor fire år kan få en kvinde valgt ind i bestyrelsen, hvis det lykkes at finde en kandidat med den rette indsigt og kompetance.

Årsrapporten kommer også ind på, at kvinder er underrepræsenteret, når det gælder ledelse generelt i virksomheden. Det skyldes til dels - nævner årsrapporten - at Smurfit arbejder i en meget mandsdomineret branche, hvor helt op mod 80 procent af de ansatte er mænd, og det sætter sit præg på antallet af mandlige kandidater til ledelsesstillinger.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til årsrapporten fra Smurfit Kappa, da direktør Ole Møller Hansen er bortrejst resten af ugen.

Regnskabet hos Smurfit Kappa går i minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce