Projektleder forstår ikke borgmesters kritik af gasprojekt

Det fylder godt i landskabet, når Energinet kraver gasledninger ned. Selve arbejdsbæltet er 32 meter bredt. Arkivfoto.

Projektleder forstår ikke borgmesters kritik af gasprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energinets projektleder på den kæmpemæssige gasrørledning forklarer, at selskabet har været i kontakt med Kolding Kommune, før forslaget til linjeføring blev til.

Kolding: Projektleder på Energinets planlagte gasrørledning fra Nordsøen til Polen, Sofie Leweson, forstår ikke helt, at forslaget om linjeføringen af den store pipeline kommer bag på borgmester Jørn Pedersen.

- Det er jeg ked af at høre. Men det undrer mig lidt, for vi har været i kontakt med Kolding Kommune flere gange, inden vi offentliggjorde forslaget.

- Hvorvidt borgmesteren har været orienteret om det, ved jeg ikke, for det er jo ikke borgmesteren, vi taler med.

- Men det er altså derfor, at man kan se to forskellige forslag til linjeføringer syd for Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup. Og husk nu, at vi kun er ude i en idéhøring. Senere kommer endnu en offentlig høring, når vi har det endelige forslag til linjeføringen, forklarer Sofie Leweson.

Sikkerhed

Projektlederen forklarer, at der vil komme en tinglyst sikkerhedszone på 20 meter på hver sin side af rørledningen, som får en diameter på godt en meter. Selve røret skal været dækket af en meter jord, og man må hverken bygge driftsbygninger eller plante store planter indenfor sikkerhedszonen.

I forhold til afstanden til større bebyggelser såsom parcelhuskvarterer kan Sofie Leweson ikke svare lige så konkret.

- Det afhænger af placeringen. Afstanden kan være 50-100 meter, og den kan være større. Og sikkerheden kan gøres bedre ved at gøre røret tykkere, når man er i nærheden af et større boligområde, forklarer Sofie Leweson.

Hun forventer, at anlægstilladelsen til gasrørledningen bliver udstedt i starten af 2019.

Projektleder forstår ikke borgmesters kritik af gasprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce