Politiet lader lastbiler parkere i nødsporet, selvom det er ulovligt

Lastbilchaufførerne bliver nødt til at parkere i nødsporet, selvom det er ulovligt, fordi de skal overholde deres køre- og hviletidsbestemmelser. Arkivfoto: Jacob Schultz

Politiet lader lastbiler parkere i nødsporet, selvom det er ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er farligt og ulovligt, men politiet lader lastbilchauffører parkere i nødsporet ved Hylkedal. Det er et spørgsmål om, hvilke regler man vil overtræde, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen.

Kolding: Det er farligt og ikke mindst ulovligt, når chauffører parkerer og overnatter i deres tonstunge lastbiler i nødsporet på motorvejen ved Hylkedal. Men i mange tilfælde vælger politiet faktisk at se igennem fingre med de ulovlige parkeringer.

- Skal man se nøgternt på det, er det jo en afvejning af, hvorvidt man helst vil overtræde køre- og hviletidsbestemmelser, eller om man vil overtræde parkeringsloven, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra Hunde- og Færdselscentret i Sydøstjyllands Politi.

Han understreger dog, at politiet har bedt flere chauffører om at flytte sig. De vurderer hvert enkelt tilfælde, og hvis lastbilerne holder tilstrækkeligt farligt, bliver chaufførerne bedt om at køre videre.

- Det kommer an på situationen for os. Hvis lastbilen holder på rastepladsens tilkørselsrampe, er det farligt, for folk kommer ofte i høj fart. Hvis lastbilen holder på afkørselsrampen, er det ikke lige så farligt, for folk kører langsommere, siger Verner Pedersen.

- Men hvis lastbilerne holder tilstrækkeligt farligt, beder vi dem om at flytte sig, og så må vi løse problemet med køre- og hviletid. Hvis de ikke flytter sig, er vi nødt til at give bøder, siger han.

- Skal man se nøgternt på det, er det jo en afvejning af, hvorvidt man helst vil overtræde køre- og hviletidsbestemmelser, eller om man vil overtræde parkeringsloven.
Vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra Hunde- og Færdselscentret i Sydøstjyllands Politi.

Pres på motorvejen

Siden 2010 er trafikken på de danske motorveje steget med 25 procent. Resultatet af dette er blandt andet, at der er kommet ekstra pres på rastepladserne, hvor der mangler parkeringspladser til lastbilchaufførerne, der derfor er tvunget til at parkere ulovligt.

- Det er et område, der er utrolig svært, fordi lastbilchaufførerne skal overholde deres stramme køre- og hviletidsregler. De skal bo og overnatte i deres lastbiler i dagevis, og de kan ikke bare køre hjem og overnatte, som de kunne i gamle dage, siger Verner Pedersen.

- Men jeg ved, at Vejdirektoratet arbejder hårdt på at løse problemet med de manglende pladser, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet lader lastbiler parkere i nødsporet, selvom det er ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce