Pengemangel til nyt genbrugscenter: Dele af projekt droppes

Her er skitsen til det kommende genbrugscenter ved Bronzevej. Administrationsbygningen er ikke med på skitsen, men det var planen, at den skulle placeres i forlængelse af den store miljøterminal i baggrunden til venstre. Illustration: Flying October

Pengemangel til nyt genbrugscenter: Dele af projekt droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 36 millioner kroner, der er sat af til nyt genbrugscenter på Bronzevej, rækker ikke. Så nu bliver byggeri af ny administrationsbygning skudt til hjørne.

Kolding: Der er ikke sat penge nok af på budgettet til, at Kolding Kommune kan få det topmoderne genbrugscenter, der blev lagt op til i december sidste år, da politikerne godkendte oplægget til det kommende center ved Bronzevej.

Nu vurderer by- og udviklingsforvaltningen nemlig, at projektets samlede udgifter vil løbe op i 42,6 millioner kroner, og der er kun 36 millioner kroner til rådighed på budgettet.

Og eftersom politikerne ikke vil kaste flere millioner kroner efter projektet lige nu, hvor kommunens økonomi er under hårdt pres, så er en ny administrationsbygning til renovationsafdelingens 25-30 medarbejdere sat i bero.

Leder af renovationsafdelingen Henrik Martinsen forklarer, at det er højkonjunkturen og de generelle prisstigninger, der har fordyret projektet i forhold til det, som tidligere er beregnet.

- I løbet af de sidste fem måneder er prisen på alene det træ, vi skal bruge, steget med 33 procent. Så vi forventer, at projektet bliver en del dyrere end forudsat, selvom vi ikke ved det præcist endnu, fordi vi ikke har haft det i udbud endnu.

- Men vi kan godt vente lidt med en ny administrationsbygning, hvis vi rykker lidt rundt og sammen, forklarer afdelingschefen.

Administrationen holder i dag til primært på de to øverste etager af den gamle TAS-bygning på Bronzevej, hvor lejemålet først udløber i midten af 2021.

Pengene
Kolding Kommune har et mål om at øge genbrugsprocenten og sætte fokus på cirkulær økonomi.I december 2015 bevilgede byrådet 69 mio. kr. til Kolding Kommunes affaldsplan, som blandt andet indeholder ønsket om en ny, moderne genbrugsplads.

Af de 69 millioner kroner er 36 reserveret til genbrugspladsen, mens resten f.eks. går til implementering af sortering af husholdningsaffaldet i hele kommunen.

Klar til nytår

Derfor vil det genbrugscenter, som sendes i udbud inden længe, kun rumme de borgerrettede funktioner - herunder miljøterminal med faciliteter til genbrugsprojektet Re:Use, håndtering af farligt affald og en topmoderne genbrugsplads.

Henrik Martinsen håber, at anlægsarbejdet går i gang i løbet af efteråret, og at miljøterminalen bliver klar til brug til nytår, mens selve genbrugspladsen forhåbentlig slår portene op i april-maj.

Hvornår tror du, at en ny administrationsbygning kommer på tale igen?

- Det ved jeg ikke. Men nu piller vi den ud af det kommende udbud, og så tager vi det op igen, når vi har de helt konkrete priser på genbrugscentret, forklarer han.

Pengemangel til nyt genbrugscenter: Dele af projekt droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce