Over 1500 gæster: Gymnasium slår sin egen musical-rekord

For første år var det Simon Rømer, som stod i spidsen om produktionsleder på Munkensdam Musical. "Det er helt optimalt, at vi denne gang har lavet det hele selv. Det flugter rigtig godt med, at musicalen er et elevstyret projekt. Men det har været et stort arbejde, og musikerne blev først færdige med det allersidste få timer før vores forpremiere for nogle skoleelever og enkelte pensionister", fortæller han. Foto: Søren Gylling

Over 1500 gæster: Gymnasium slår sin egen musical-rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjette sæson af Munkensdam Musical viser storform. Før onsdagens premiere var der solgt knap 1500 billetter.

Kolding: Selvfølgelig var der nerver på, inden eleverne fra Munkensdam Gymnasium gik på scenen første gang onsdag for at præsentere dette års udgave af Munkensdam Musical. Men én ting kunne de unge skuespillere, dansere og musikere tage helt roligt: Der var masser af publikum på stolerækkerne.

I sin sjette sæson er musicalen så populær som nogensinde før. Knap 1500 ud af i alt 1600 billetter er solgt allerede før premieredagen, så musicalen er sikker på at slå sin egen rekord fra i fjor, hvor billetsalget nærmede sig 1300 billetter.

- Det betyder, at der er udsolgt til tre ud af fire forestillinger. Og hvis vi er heldige, får vi også solgt de få, der stadig er til salg til lørdagens forestilling, fortæller Simon Rømer, der er produktionsleder på Munkensdam Musical.

Arrangementet, som er offentligt og tilgængeligt for alle, har naturligvis et stort publikum i kraft af gymnasiets elever og de mange forældre, som kommer for at støtte de unge kunstnere på eller bag scenen. Men stykket er også en begivenhed, der rækker ud over gymnasiets egne cirkler.

Billetsalget betyder, at man kan holde økonomien hjemme i stykket, som har et budget på omkring 120.000 kroner. Billetterne koster 70 kroner stykket.

- Hvis forestillingen skal vokse yderligere, så skal man eventuelt til at kigge på, om vi kan låne skolens hal i nogle flere dage, men det vil jo gribe en del mere ind i skolens daglige liv, siger Simon Rømer. 

 

Munkensdam Musical
Hvert år produceres en musical af elever fra Munkensdam Gymnasium, hvor de laver alt selv.Førhen har elever nyfortolket et gammelt stykke og brugt kendt musik. Men i år er de gået all-in og har skrevet musikken, skrevet stykket, skabt scenografien og koreograferet dansen helt og aldeles selv.

Stykket "Uskyldig" er skrevet af to forhenværende elever - Louise Ager og Petra Clemmensen.

I 2015 blev Munkensdam Musical Forening nomineret til Kolding Kommunes kulturpris og vandt den.

Også god reklame

Munkensdam Musical har ganske vist til huse på gymnasiet, men det er et hundrede procent elevstyret projekt. 

- Vi er bare så heldige, at gymnasiet bakker os op og stiller lokaler til rådighed for os. Men jeg synes også, at musicalen er god reklame for skolen. Det er jo imponerede, at eleverne kan samarbejde om at stille så stort et projekt på benene, ved siden af at de skal passe deres undervisning og lektier, siger Simon Rømer.

Over 1500 gæster: Gymnasium slår sin egen musical-rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce