Over 100 boliger på vej ved Koldings gamle sygehus

De to nye bebyggelser nord og sydøst for det gamle bygningskompleks i midten skal vende ryggen ud mod ringvejen og op mod Ålykkeskolen for at minimere støjen og udnytte solforholdene optimalt. Skitse: Seguro Management

Over 100 boliger på vej ved Koldings gamle sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye ejere af det gamle sygehus på Engstien ved Vestre Ringgade er på vej med to nye bebyggelser nord og syd for de eksisterende bygninger. Politikerne er begejstrede.

Kolding: Så er endnu et stort boligprojekt på vej i Koldings midtby.

Det er de nye ejere af det gamle sygehus og det tidligere Syddansk Universitet på Engstien, der har planer om at forvandle området til et boligområde i en kombination af helt nyt byggeri og de eksisterende, smukke gulstensbygninger fra 1880.

I alt cirka 110 boliger ønsker projektudviklerne at etablere. Heraf skal 70-80 splinternye lejligheder placeres i to nye bebyggelser i op til fire etagers højde nord og syd for det nuværende gamle bygningskompleks.

Bygningen
Det gamle sygehus på Engstien blev indviet i 1880 og er tegnet af arkitekt A.R. Gjellerup. De gule teglstensfacader med bånd af røde skifter, gavlpartierne og detaljerne over vinduerne får byggeriet til at minde om Københavns Kommunehospital, som arkitekt Christian Hansen tegnede i 1859 i byzantisk stil.

Helt frem til 1960'erne blev Kolding Sygehus udvidet og ombygget mange gange. Senest af kongelig bygningsinspektør C.F. Møller fra Århus.

Kilde: Huse og pladser i Kolding

Trafikken

Projektet kræver, at Kolding Kommune laver en ny lokalplan for området, og det er politikerne i plan-, miljø- og boligudvalget helt med på, fortæller udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Derfor har udvalget sagt ja til, at by- og udviklingsforvaltningen kan gå i gang med at lave det nødvendige plangrundlag.

- Vi er rigtig glade for, at der sker noget nu ved det gamle sygehus, for det har været noget tid undervejs. Vi vil jo rigtig gerne have flere boliger til midtbyen, og det er nogle spændende tanker, de har med de to ekstra bygninger, siger Birgitte Kragh.

Hun oplyser, at de trafikale forhold vil få særlig opmærksomhed i planlægningsarbejdet, fordi trafikken i forvejen er stor i området.

Andre udfordringer er at skaffe plads nok til parkeringspladser og udendørs opholdsarealer og sikre ordentlige til- og frakørselsforhold.

Området vil fortsat blive betjent fra Ålykkegade, og gennem gode sti- og gangforbindelser til og gennem området vil forvaltningen forsøge at skabe et godt alternativ til bilkørsel og et trafikalt velfungerende område.

Respekt

De nye ejere er det københavnske ejendomsselskab Seguro Management og herfra siger direktør Eskil Peter Lund, at de to nye byggerier vil blive opført i "i respekt for de meget flotte, gamle ejendomme".

- Vi vil sikre, at byggerierne passer ind i bybilledet, og vi vil anlægge p-pladser, så de skjules mest muligt og ikke bliver dominerende i området, fortæller han.

De to nye boligbebyggelser kommer til at vende ryggen ud mod ringvejen og op mod Ålykkeskolen for at minimere støjen i boligerne. På den måde orienteres de mod vest og syd, så altanerne får optimale solforhold.

Om der bliver tale om ejer- eller lejerboliger kan Eskil Peter Lund ikke svare på.

- Det er for tidligt at sige noget om endnu. Vi arbejder med flere scenarier, siger han.

Udover de mange boliger arbejder Seguro Management med at udvide den kommunale børnehave i den gamle sygehusbygning, hvor også et sundhedscenter, erhvervslejemål og boliger er undervejs.

Kolding Kommune regner med at kunne sende en lokalplan i høring i fire uger midt i januar, og når den er vedtaget, kan Seguro Management komme i gang med sit byggeprojekt.

Over 100 boliger på vej ved Koldings gamle sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce