Nyt udvalg vil tæt på borgerne i oplandet

Ole Alsted, til venstre, tog i denne uge hul på opgaven som formand for det nyoprettede lokaldemokratiudvalg i Kolding Kommune. Udvalget vil holde dets møder rundt omkring i Kolding, og efter møderne vil politikerne mødes med lokale borgere. Foto: Jacob Schultz

Nyt udvalg vil tæt på borgerne i oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding Kommunes nye lokaldemokratiudvalg har netop lagt fra land, og udvalgets formand fortæller her, hvordan han ser på det nye udvalgs kommende arbejde.

Opland: De vil helt tæt på de borgere, der bor i alle afkroge af Kolding Kommune, og borgerne skal gerne komme til at føle, at det bliver nemmere at være beboer i en landsby.

Det er blandt målene for Ole Alsted (V), der ved årsskiftet indtog formandsposten i det nyoprettede lokaldemokratiudvalg.

Udvalget har endnu kun holdt et enkelt møde, og i den nærmeste fremtid kommer arbejdet for de syv medlemmer i udvalget blandt andet til at gå med at blive sat ind i det område, som de kommer til at arbejde med i de kommende fire år. De vil blandt andet få håndfast viden om de 20 landsbyer, som er en del af Kolding, ligesom de skal høre mere om, hvor mange penge lokalområderne i Kolding har fået de senere år.

Lokaldemokratiudvalg
Foruden Ole Alsted sidder følgende politikere i lokaldemokratiudvalget: næstformand Christian Haugk (S), Hans Holmer (SF), Asger Christensen (V), Yrsa Mastrup (V), Simon Rømer (V) og Molle Lykke Nielsen.

Nem adgang

For at komme rundt i Kolding kommer udvalgsmøderne til at foregå rundt omkring i kommunen - et nyt sted hver gang. Og efter hvert møde bliver nogle lokale borgere inviteret til møde til politikerne, hvor de kan præsentere deres lokalområde og fortælle, hvad der optager dem.

Men udvalgsmøderne skal ikke være den eneste kontakt mellem politikerne i lokaldemokratiområdet og borgerne rundt lokalområderne, understreger Ole Alsted.

- Jeg håber, at borgerne får nem adgang til politikere, der brænder for sagen, og vi vil være opmærksomme på at lave forbedringer i områderne. Jeg tror, man kommer til at mærke, at vi kommer tættere på hinanden dialogmæssigt, og at man lettere ved, hvem man skal gå til, hvis man vil lave noget i sit område. Vi skal gerne opfattes som et serviceorgan, og det er meningen, at det skal blive nemmere at være landsby, siger Ole Alsted.

Mere på tværs

Han lover også, at lokaldemokratiudvalget vil være en af bannerførerne for, at der bliver arbejdet mere på tværs i kommunen, og han finder det oplagt, at udvalget indgår i forskellige samarbejder med for eksempel andre politiske udvalg om en række projekter.

- Vi har jo stor adgang til folkene derude omkring, siger Ole Alsted.

Han peger blandt andet på, at hans udvalg kan deltage, hvis arbejdsmarkedsudvalget har et projekt, hvor flere skal i arbejde. Da kan lokaldemokratiudvalget måske pege på arbejde, der skal laves i oplandet.

Også fritids- og idrætsområdet vil være et oplagt emne at inddrage lokaldemokratiudvalget i, mener han.

Festudvalg

- Vi er meget interesserede i at arbejde bredere og komme væk fra silo-tankegangen, siger udvalgsformanden.

Han mener, at man i Kolding allerede i dag "er godt kørende" i centerbyerne og landsbyerne, hvor man i dag har organiseret arbejdet igennem blandt andet Landsbyforum.

Derimod skal der arbejdes med at få organiseret arbejdet i bydelene inde i Kolding bedre, og der skal formentlig inspiration til dette udefra, tror Ole Alsted.

Han understreger, at både han og de øvrige medlemmer af udvalget glæder sig for alvor at tage hul på arbejdet.

- Vi er ikke bundet af særlig meget. Vi kalder os et festudvalg, uden at der er alkohol involveret. Vi gør det, fordi vi kommer til at være omgivet af positive og engagerede mennesker, siger Ole Alsted.

Nyt udvalg vil tæt på borgerne i oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce