Nyt rekordregnskab fra Dansk Auto Logik, der runder 300 ansatte

- Vi er glade og stolte over det resultat, vi laver i det seneste regnskab. Igen i år har det været et år, hvor vi udnytter vores kapacitet fuldt ud. Vi har kørt med fulde lastbiler. Derfor har det været et godt og effektivt år, siger administrerende direktør Kurt Rath. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Nyt rekordregnskab fra Dansk Auto Logik, der runder 300 ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Markedsandelen ligger på cirka 80 procent, og antallet af medarbejdere er næsten fordoblet på fem år i Dansk Auto Logik.

Vamdrup: Når danskere sætter sig ind i en fabriksny bil, har det nye dollargrin højst sandsynligt stået på ladet af en transporter fra Dansk Auto Logik, der har hovedsæde i Vamdrup. Når salget af fabriksnye biler slår rekorder, mens virksomheden sidder på 80 procent af markedet for nye biler, så er der potentiale for en god forretning.

Den dominerende position er omsat i millionoverskud i mange år, og virksomheden fortsætter i samme høje gear, og lander i 2016/2017-regnskabet et overskud på 24 millioner kroner mod 18,7 millioner kroner sidste år. I samme periode steg omsætningen fra 332 til 377 millioner kroner.

Det høje tempo betyder, at selskabet, der transporterer og ombygger biler for danske bilforhandlere, nu beskæftiger over 300 mand.

Det er næsten en fordobling i forhold til for fem år siden, hvor der var 168 mand i transportselskabet.

 

- Vi har haft pæne overskud, men vi har også brugt mange penge. Når vi taler udvidelser og nye lastbiler, så har vi vel investeret cirka 185 millioner kroner de seneste tre år.
Administrerede direktør Kurt Rath
Kort om Dansk Auto Logik
Dansk Auto Logik er den største autotransportør i Danmark. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 300 medarbejdere. Virksomhed løser opgaver indenfor modtagelse, montering, klargøring og opbygning. Virksomheden er ejet af grundlæggerende Bent O. Jørgensen, som stiftede firmaet i 1962. Virksomheden har en egenkapital på 277 millioner kroner.

Nye lastbiler

- Helt grundlæggende er vi glade og stolte over det resultat, vi laver i det seneste regnskab. Igen i år har det været et år, hvor vi udnytter vores kapacitet fuldt ud. Vi har kørt med fulde lastbiler. Derfor har det været et godt og effektivt år, siger administrerende direktør Kurt Rath.

Virksomheden har siden 2015 også udvidet arealet gentagende gange. Både på terminalen i Vamdrup og Ringsted, og lige nu har virksomheden mere end 500.000 asfalterede kvadratmeter. Samtidig bliver man ved med at købe nye lastbiler.

- Vi har haft pæne overskud, men vi har også brugt mange penge. Når vi taler udvidelser og nye lastbiler, så har vi vel investeret cirka 185 millioner kroner de seneste tre år. Og vi har fortsat lastbiler, der er 11 år gamle, og lige nu er vi ved at lukke en handel på 15 nye lastbiler, siger Kurt Rath.

Virksomheden har cirka 150 lastbiler. Udvidelsen af vognparken betyder, at syv-otte af de ældste lastbiler sælges fra.

Udenlandske vogne

Men selvom antallet af medarbejdere og lastbiler vokser, så har Dansk Auto Logik i spidsbelastningsperioder de seneste to år benyttet sig af udenlandske transportere til at flytte biler mellem terminalerne.

- Nogle af de udenlandske vognmænd, der leverer til vores terminaler, de tager måske en tur eller to i Danmark, når de leverer biler til os. Det er reguleret af cabotage-reglerne, og de kører typisk mellem vores egne terminaler. Vi har fortsat en klar strategi om, at vi prioriterer dansktalende chauffører, når vi kommer ud til forhandlerne i Danmark, siger Kurt Rath.

Det er andet år, at virksomheden har benyttet sig af muligheden.

- Vi har nogle spidsbelastninger blandt andet op til sommerferien, hvor mange udlejningsselskaber skifter ud i flåden. Der kan vi ikke følge med. Men der er ingen tvivl om, at vi foretrækker danske chauffører, når vi afleverer biler til forhandlere. Der bliver bilen tjekket for skader, og der foregår kommunikationen meget bedre, hvis vi har en dansktalende chauffør, siger Kurt Rath.

Virksomheden forventer, at omsætningen og resultatet stiger med mellem fem og ti procent i det kommende år.

Nyt rekordregnskab fra Dansk Auto Logik, der runder 300 ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce