Nye investorer klar med luksusbyggeri ved Hviidsminde

Det er dette byggeri, som Birch Ejendomme går i gang med at opføre næste forår i tilknytning til den gamle historiske ejendom Hviidsminde. Bemærk hvordan byggeriet falder som trapper i siderne, hvorved beboerne her får nogle meget store terrasser. I baggrunden er det krydset Fynsvej/Bramdrupskovvej/Lyshøj Allé. Illustration: Årstiderne Arkitekter

Nye investorer klar med luksusbyggeri ved Hviidsminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birch Ejendomme fra Silkeborg har overtaget boligprojekt på Hviidsminde. 75 boliger i fem etagers byggeri ventes klar til indflytning i foråret 2020.

Kolding: Så er der endelig udsigt til, at der kommer gang i et nyt boligbyggeri på Hviidsminde-grunden ved Bramdrupskovvej i det nordlige Kolding, efter at de tidligere projektudviklere, Nissen Group fra Middelfart, kastede håndklædet i ringen i starten af året.

Nu har Birch Ejendomme fra Silkeborg nemlig overtaget og videreudviklet projektet.

Planen er, at selskabet sætter spaden i jorden til 75 luksuslejligheder i et fem etagers byggeri allerede næste forår. Ifølge tidsplanen skal boligerne være klar til indflytning i foråret 2020.

Når det kan gå så stærkt, skyldes det to ting:

For det første er lokalplanen for projektet for længst på plads. Og for det andet er Birch Ejendomme blevet mødt med en meget imødekommende og konstruktiv dialog hos Kolding Kommune, siger direktør og stifter René Birch.

Hviidsminde
Jens-Kurt Sørensen var eneejer af jorden på Hviidsminde, som han købte tilbage i 2007 sammen med advokat Erik de Fønss. Nu er jorden overtaget af Birch Ejendomme.Nissen Group har tidligere haft option på jorden med henblik på at opføre boliger, men selskabet trak sig ud af projektet i starten af 2018. Hviidsmindes historie rækker tilbage til 1802, da forvalteren på Kolding Slot samlede ejendommen af parceller fra Bramdrup by. Den forrige ejer af Hviidsminde var nu afdøde Niels Oluf Ehrenskjöld, som købte den smukke gamle ejendom i 1994.

Hammergodt

Det er Årstiderne Arkitekter, der har tegnet den ejendom, som nu er i støbeskeen, og hvor de kommende beboere får udgang til terrasser, tagterrasser og altaner fra hovedparten af boligerne. På øverste etage af ejendommen bliver der indrettet store penthouse-lejligheder.

Selve ejendommen placeres som en L-formet bygning i det nordøstligste hjørne af grunden, så der skærmes mod støj fra Fynsvej og Bramdrupskovvej.

Og det grønne parklignende område med gamle bøge- og lindetræer mellem den gamle og historiske Hviidsminde-ejendom og den nye ejendom optimeres som et grønt fællesareal, fortæller de nye projektudviklere. Blandt andet kommer en slynget sti til at give adgang til opholdsområder med forskellige former for aktiviteter som legeplads, grill og outdoor-fitness.

Birch Ejendomme fik øje på Hviidsminde på et netværksmøde med Kolding Kommune og borgmester Jørn Pedersen før sommerferien. Det var borgmesteren, som gjorde silkeborgenserne opmærksomme på det herreløse boligprojekt, som de nu har videreudviklet.

- Det bliver hammergodt. Det er flot, og det er bynært, konstaterer René Birch, som oplyser, at den kommende investering på Hviidsminde ligger i omegnen af 130 milliober kroner.

Nye investorer klar med luksusbyggeri ved Hviidsminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce