Ny regel: Kolding vil højst give kulturkroner i tre år

Den alternative festival Det Gylne Liv, som holdes på Råværket, har imponeret kulturudvalget, som indbyder arrangørene af festivalen til at fordele 125.000 kroner, som med de nye regler skal øremærkes til kultur for unge. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Ny regel: Kolding vil højst give kulturkroner i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal være spræl i kulturen i Kolding. Derfor vil kulturudvalget indskrænke, hvor mange år i træk man vil give støttekroner til det samme arrangement.

Kolding: Der skal ske noget nyt i Koldings kulturliv. Det mener man i Kulturudvalget, der gerne vil sikre sig, at der løbende kommer nye og anderledes kulturtilbud til koldingenserne, og derfor har politikerne i udvalget besluttet sig for at ændre på betingelserne for at søge støtte fra Kulturpuljen.

I puljen er der årligt omkring 900.000 kroner at gøre godt med.

- Vi har set en tendens til, at det er de samme arrangementer, som får støtte gang efter gang. Det er sådan set forståeligt, at man som arrangør søger penge til sit projekt flere år i træk, men som kulturudvalg vil vi gerne sikre os, at der bliver en større forskellighed i tilbuddene. Vi vil gerne have nogle nye ideer på banen, siger Jesper Elkjær (R), der er formand for kulturudvalget.

Derfor vil udvalget ændre på støtten, så den som udgangspunkt kun kan gives tre år i træk til det samme arrangement. Og arrangørerne må regne med, at støtte kan blive reduceret fra år til år.

- Hvis vi ikke gør noget, så risikerer vi, at pengene fra Kulturpuljen stort set er uddelt som driftsstøtte på forhånd til etablerede projekter, der går igen fra år til år. Det ønsker vi ikke, for så er det svært for nye arrangører med nye initiativer at få benene indenfor, siger Jesper Elkjær.

Kulturpuljen
Kulturpuljen i Kolding er årligt på 1,5 millioner kroner. 600.000 kroner er reserveret til en musikpulje og en jazzpulje.

De resterende 900.000 kroner uddeles enten administrativt af forvaltningen som kvikstøtte (det drejer sig om beløb under 15.000 kroner) eller som kvartalsstøtte, som politikere i Kulturudvalget tager stilling til på sine møder.

Der er mange, som søger puljen. Ved den seneste opgørelse for perioden 21. maj til 1. september er der kommet 20 ansøgninger til den løbende kvik-uddeling, og til kvartals-uddelingen med tilskud over 15.000 kroner er der indkommet seks ansøgninger.

125.000 kr. til unge-kultur

De nye regler indebærer også, at man i en periode på tre år reserverer 125.000 kroner fra Kulturpuljen til en særlig indsats overfor unge.

Baggrunden er blandt andet, at Trekantområdets nye strategi for vækst og attraktivitet peger på en fælles udfordring, der handler om, at området ikke er attraktivt nok til at fastholde og tiltrække de unge.

Forvaltningen ønsker at inddrage en række unge kulturentreprenører til at sikre, at puljen på 125.000 kroner bliver brugt bedst muligt til kultur, der har interesse for unge i Kolding Kommune. Man ønsker blandt andet at inviterer arrangørerne af graffitifestivalen Get Down, Gyldne Liv-festival og Platform Kunstfestival.

Derudover understreges det i retningslinjerne, at Kulturpuljen primært er tiltænkt støtte til frivillige, foreninger, organisationer og enkeltaktører, og at der kun i særlige tilfælde kan gives støtte til kommunale institutioner, eller større selvejende institutioner med en væsentlig kommunal driftsstøtte.

Forslaget til de nye regler for Kulturpuljen sendes nu i høring, inden udvalget endelig tager stilling til det.

Ny regel: Kolding vil højst give kulturkroner i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce