Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske chauffører

Nu vil Kolding Kommune i samarbejde med politiet skærpe kontrollen med udenlandske chaufførers ulovlige parkering og overnatning i deres biler. Arkivfoto: Michael Bager

Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere bøder til chaufførerne, mere tilsyn med transportvirksomhederne og et forsøg på at få bygget et chauffør-hotel med værelser til lavpris. Sådan vil Koldings politikere dæmme op for udenlandske chaufførers ulovlige overnatning i industrikvarterne.

Kolding: Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske lastbilchaufførers ulovlige parkering og overnatning i deres lastbiler rundt omkring på kommunens rastepladser og veje i primært industrikvartererne.

Samtidig går Kolding Kommune nu målrettet efter at få bygget et discounthotel til chaufførerne, som dermed får mulighed for at overnatte til små priser under rimelige forhold.

Det står klart efter et fællesmøde mellem de politisk ansvarlige udvalg, plan- bolig- og miljøudvalget samt tekniknik- og klimaudvalget.

- Vi vil sende et signal om, at vi vil den her ulovlige parkering til livs. Og når vi får en konkret henvendelse fra en aktør, som vil stå bag fælles overnatningsfaciliteter, så siger vi, at vi godt vil lave den nødvendige lokalplan for det, siger formanden for teknik- og klimaudvalget, Jakob Ville (V).

Vi vil sende et signal om, at vi vil den her ulovlige parkering til livs.
Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget

Fire tiltag

Helt konkret har politikerne besluttet at iværksætte fire tiltag.

Et: P-kontrollen af lastbilerne i erhvervsområderne, hvor de højst må parkere i seks timer, skal opprioriteres i samarbejde med politiet.

To: Kommunen styrker tilsynet med transportvirksomhederne, hvoraf flere allerede i dag har faciliteter til deres chauffører, hvor de f.eks. må vaske sig og se tv, men ikke sove og opholde sig i deres lange, lovpligtige hvil på 45 timer.

Tre: Kommunen indkalder til møde med transportvirksomhederne i kommunen med henblik på at afklare vilkårene for fælles overnatningsfaciliteter.

Og fire: Kommunen går i gang med at lave en lokalplan for et transportcenter, så snart der foreligger en konkret henvendelse fra en investor.

Førertrøjen

Enhedslistens Benny Dall, der for nylig rejste forslag om skærpet kontrol af de udenlandske chaufførers parkering og overnatning, er tilfreds med beslutningen, som alle partier i byrådet står bag.

- Nu tager vi politisk førertrøjen på og siger til vognmændene i Kolding, at de skal til at vænne sig til, at deres chauffører skal have ordentlige hvilefaciliteter. Det giver mening, at det er den vej, vi skal, i kampen mod de danske vognmænds udnyttelse og underbetaling af udenlandske chauffører, siger Benny Dall, som er tilfreds med, at "vi nu skruer bissen på med bødehæftet og kigger transportvirksomhederne over skulderen."

På mødet blev politikerne oplyst om, at Kolding Kommune allerede har modtaget en henvendelse fra mulig operatør for et chauffør-hotel.

Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce