Nu går boligbyggeri i hjertet af Vamdrup i gang

Sådan kommer den nye bebyggelse til at se ud fra gårdsiden. Illustration: Vamdrup Boligselskab

Nu går boligbyggeri i hjertet af Vamdrup i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsider kan Vamdrup Boligselskab komme i gang med sit boligprojekt til 22,5 mio. kr. i Nørregade. Kolding Kommune har opgivet at købe to mindre huse, som skulle have været en del af projeket.

Kolding: Endelig kan Vamdrup Boligselskab komme i gang med sit planlagte byggeri af 13 almene familieboliger i Nørregade 9, hvor den efterhånden sølle udseende tidligere ungdomskole lå, indtil den blev revet ned for et års tid siden.

Nu har Kolding Kommune og Vamdrup Boligselskab nemlig opgivet at gøre flere forsøg på at få ejerne af de to små private ejendomme i Nørregade 11 og 13 til at sælge deres huse, så der kunne skabes en sammenhængende bebyggelse mellem de nye familieboliger og boligbebyggelsen længere henne ad gaden.

- Vi ville gerne have haft de to ejendomme revet ned, så der kunne laves en samlet og helstøbt bebyggelse. Men ejerne mener åbenbart, at deres ejendomme er guld værd, så nu kommer de til at ligge som en hund i et spil kegler mellem to store byggerier, siger medlem af plan-, bolig- og miljøudvalget Poul Erik Jensen (S), som ærgrer sig over, at det ikke er lykkes at skabe den rigtige løsning fra start.

- Men nu bygger vi alligevel, for der er stort behov for nye boliger i byen. Og så kan det jo være, at lodsejerne kommer på bedre tanker senere hen, siger Poul Erik Jensen.

Ejerne mener åbenbart, at deres ejendomme er guld værd, så nu kommer de til at ligge som en hund i et spil kegler.
Poul Erik Jensen (S), byrådsmedlem
Og her ses bebyggelsen fra Nørregade. Illustration: Vamdrup Boligselskab
Og her ses bebyggelsen fra Nørregade. Illustration: Vamdrup Boligselskab
Foto: Sys Andersen

Klar i 2021

Politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget har netop godkendt budgettet for de 13 familieboliger, som vurderes at komme til at koste 22.578.000 kroner. Heraf skal kommunen bidrage med godt 1,8 millioner kroner i grundkapital.

Byggeriet kommer til at rumme fire to-værelses lejligheder på 72-77 kvadratmeter og ni tre-værelses lejligheder på 83-88 kvadratmeter. Den månedlige husleje bliver på mellem 6097 og 7456 kroner.

Nu skal Vamdrup Boligselskab have projektet sendt i udbud for at finde en hovedentreprenør, og selskabet forventer, at selve byggestarten går i marts 2020, og at boligerne er klar til indflytning i februar 2021.

Vamdrup Boligselskab købte den tidligere ungdomsskole af Kolding Kommune for et år siden for 2,25 millioner kroner, og et led i handlen var, at Kolding Kommune skulle sørge for at rive den eksisterende bygning ned.

Nu går boligbyggeri i hjertet af Vamdrup i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce