Navnekludder: 65 beboere var pludselig flyttet til Zinzendorfgade

Overvejelser om at omdøbe Brødremenighedens kirkes adresse til Zinzendorf Plads har pludselig fået Nørregade i Christiansfeld til at skifte navn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Navnekludder: 65 beboere var pludselig flyttet til Zinzendorfgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En menneskelig fejl i kombination med et nyt datasystem har for en kort stund omdøbt Nørregade i Christiansfeld til Zinzendorfgade.

Christiansfeld: Torsdag morgen fik Kjeld Kynde Kristensen en besked fra sin bankrådgiver i Thy Sparekasse, som undrede sig over, at han var flyttet fra sin mangeårige bopæl Nørregade til en ny i Zinzendorfgade uden at have fortalt banken en lyd om det.

Det gjorde han også selv. Undrede sig, altså.

For Kjeld Kynde Kristensen er ikke flyttet nogen steder, og Zinzendorfgade er der ikke noget, der hedder i Christiansfeld.

Eller det vil sige, det er der. I hvert fald i fem dage endnu i den store, nye database, der hedder DAR - Dansk Adresse Register - som alle adresseændringer og nye vejnavne indberettes til, så myndigheder og virksomheder med behov for det, har styr på, hvor vi bor alle sammen.

Alt er gået galt, og Brødremenigheden har endda slet ikke godkendt det nye navn endnu.
Ingelise Jellesen, afdelingsleder, Kolding Kommune

Alt gik galt

Onsdag eftermiddag skete der nemlig en menneskelig fejl i by- og udviklingsforvaltningen, da man var i gang med forberedelserne til, at Domea.dk snart skal i gang med at ombygge den gamle skole til 29 nye familieboliger.

I den forbindelse er der opstået behov for et ekstra husnummer i Lindegade, fordi en gammel hoveddør i den fredede skolebygning, som har været blændet af, nu skal åbnes igen.

Samtidig har kommunen haft en snak med Brødremenigheden om kirkens adresse i Lindegade. For kunne det ikke være sjovt, hvis adressen skiftede navn til Zinzendorf Plads, ligesom alle andre kirkepladser i brødremenighedsbyerne verden over hedder, lyder overvejelserne, som er noteret ned i kommunens sag om Domea-byggeriet.

Og så er det, den menneskelige fejl sker, da den kommunale medarbejder får trykket på den forkerte linje i DAR og omdøber hele Nørregade til Zinzendorfgade i den tro, at det da må være en fejl, at en hel gade skal kaldes noget med "plads". At det er Nørregade og ikke Lindegade, som får det nye, flotte navn, skyldes formentlig, at der på den ene side af kirken ligger en toiletbygning - og lige præcist denne bygning har sin adresse i Nørregade og ikke i Lindegade, som selve kirken.

- Alt er gået galt, og Brødremenigheden har endda slet ikke godkendt det nye navn endnu, sukker afdelingschef Ingelise Jellesen. Hun fortæller, at fejlen heldigvis blev opdaget straks, så den helt automatiske udstedelse af nye sygesikringsbeviser til alle de 65 beboere i Nørregade blev standset.

Normalt ville der gå fem dage, før alt er ved det gamle igen, men Ingelise Jellesen fortæller, at kommunen har fået en statslig it-person til at gøre Nørregade til Nørregade igen allerede fra fredag eftermiddag klokken 16.

Men beboerne i Nørregade kan godt regne med, at banker og andre, der abonnerer på deres adresser, henvender sig til dem de kommende dage, indtil adresseforvirringen har lagt sig.

- Hold da op, prøv lige at tænke på, hvor mange der har fået travlt på grund af det her. Men der kan selvfølgelig ske menneskelige fejl, og det er da en lidt skæg historie, siger Kjeld Kynde Kristensen.

Navnekludder: 65 beboere var pludselig flyttet til Zinzendorfgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce