Nabo til Rebæk Strand: Redningskranse bliver hevet ned igen og igen

Redningskransene hænger igen, hvor de skal ved Rebæk Strand. Og det røde tov, som er nødvendigt, hvis man skal hale en person i land, er atter snoet rundt om kransen. Foto: John A. Petersen

Nabo til Rebæk Strand: Redningskranse bliver hevet ned igen og igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er livsfarlig mangel på omtanke, når redningskranse bliver fjernet fra deres faste plads ved Koldings strande og søer. Ved Rebæk Strand har en nabo tre gange oplevet, at alle redningskranse har ligget spredt på stranden.

Kolding: Henning Ahrendtsen undrer sig over den adfærd, som nogle strandgæster har på Rebæk Strand. Det er der ikke noget at sige til, for det er en adfærd, som i yderste konsekvens kan være livsfarlig.

- Mandag morgen kom jeg gående stille og roligt med min hund langs stranden, og så lå alle tre redningskranse smidt hen langs stranden, kransenes røde snore var fjernet, og der var også noget plastic på kransene, som var pillet af. Det er tredje gang i løbet af denne sommer, jeg har oplevet det.

Henning Ahrendtsen bor lige i nærheden af den bynære strand ved Rebæk, og han har bemærket, at der hen over de seneste uger ofte har været unge mennesker på stranden i løbet af de lune aftener. Han gætter på, at det er i forbindelse med de improviserede strandfester, at redningskransene bliver hevet ned fra stativerne.

- Så er der nok nogen, der lige skal imponere pigerne ved at hive sådan en krans ned. Men det må man kunne finde ud af på en anden måde, som ikke i sidste ende risikere at bringe andre mennesker i livsfare. Hvis der bliver brug for en redningskrans, kan det ikke nytte, man skal rundt og lede efter den, siger Henning Ahrendtsen.

- Hvad kan man gøre ved det?

- Man kan selvfølgelig sætte overvågning op, men det er måske heller ikke den rigtige vej. Det er forældrene, der ikke har opdraget de unge godt nok, og når de sidder og hygger sig på stranden, burde der nok også være nogle fornuftige i gruppen, som kan holde styr på, at sådan opfører man sig ikke.

Giv et praj
Kolding Kommune modtager årligt mere end 3000 praj fra borgere, der i byrummet er stødt på noget, som ikke fungerer optimalt. Det kan eksempelvis være nedrevne redningskranse, huller i vejene eller byinventar, der er gået itu.

På sin mobiltelefon kan man hente app'en "Giv et praj", så man nemt kan taste ind, hvis man har en besked til Kolding Kommune. Her er de glade, hvis man vedhæfter et foto, så de nemt kan vurdere omfanget af problemet og er godt klædt på til at tage ud og løse opgaven.

Mange giver et praj

De tre gange, han har oplevet, at redningsudstyret har været pillet ned, har Henning Ahrendtsen kontaktet Kolding Kommune, som hurtigt er rykket ud for at få det hele retableret.

- Det er et problem, vi oplever af og til. Nogle gange bliver kransene hevet ned, så vores folk må rundt og lede efter dem, andre gange er de smidt ud i vandet, så de driver til havs, fortæller afdelingsleder Michael Nielsen fra driftsafdelingen.

Der er redningsstationer ved flere strande og søer i Kolding. Det er ved Slotssøen og ved Rebæk Strand, der er størst problemer med, at de bliver fjernet. Men Michael Nielsen fortæller, at borgerne er flinke til at henvende sig - lige som Henning Ahrendtsen - hvis de ser noget, som ikke fungerer optimalt. Mange kontakter kommunen via "Giv et praj"-app'en, som man kan hente til sin mobiltelefon. Den kan bruges til let at melde det, hvis man støder på et problem i byrummet.

- Ud over at det kan være livsfarligt at fjerne en redningskrans, er det også noget, der koster os penge. Hver gang vi skal sende folk ud for at ordne det, er der mange andre fornuftige opgaver, de kunne bruge tiden på i stedet, siger afdelingslederen.

Veste erstattes

Kolding Kommune har et samarbejde med Tryg Fonden om opsætning af redningskransene ved stande og søer. Man er i øvrigt ved at erstatte de gamle trekantede redningsstationer, der blandt andet indeholdt redningsveste. Nu kommer der kranse op i stedet.

- Der var en tendens til, at folk kunne finde på at fjerne redningsvestene. Det sker i mindre grad med redningskransene, siger Michael Nielsen.

Nabo til Rebæk Strand: Redningskranse bliver hevet ned igen og igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce