Mystik i Koldings midtby: Vejskilt forsvinder igen og igen

Skiltet er netop fjernet igen. Sidste gang blev det malet over med maling. - Vi har fået skiltet sat op med specialskruer, så det ikke er så nemt at fjerne, men det er altså sket alligevel, siger Rikke Winther Revsholm, der er leder af kulturforvaltningen. Privatfoto

Mystik i Koldings midtby: Vejskilt forsvinder igen og igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem er sur på et vejskilt, der står i midtbyen i Kolding? Der er frit lejde til den, som har fjernet det denne gang, lover kulturforvaltningen.

Kolding: Hvem er det, der har set sig gal på et skilt, som står i Koldings midtby? Det spørgsmål stiller man sig hos kulturforvaltningen.

På det lille skilt står "Borgerhaven", og så er der ellers en pil, der viser vej ind til den offentligt tilgængelige have, som man finder bag "julemandens hus", der er det folkelige navn for det gamle, røde bindingsværkshus i Helligkorsgade 18.

Skiltet blev oprindelig sat op i 2017, og siden da er det blevet stjålet tre gange. To gange er det blevet overmalet, så det er svært at se, hvad der står på vejskiltet.

- Det er altså lidt et mysterium, hvem der har stirret sig gal - eller glad - på det lille skilt, siger Rikke Winther Revsholm, der er leder af kulturforvaltningen.

Hun fortæller, at skiltet netop er blevet stjålet nok en gang, og hun lover frit lejde til dem, der indleverer skiltet til By- og Udviklingsforvaltningen.

- Økonomisk er det træls, hver gang det bliver fjernet, men mest af alt er vi kede af, hvis vi ikke kan hjælpe folk på vej ind i den lille perle af et åndehul, som Borgerhaven er, siger Rikke Winther Revsholm.

- Det er altså lidt et mysterium, hvem der har stirret sig gal - eller glad - på det lille skilt.
Rikke Winther Revsholm, leder af kulturforvaltningen
Haven har ofte været inddraget, når der er Kulturnat i Kolding.  Her er den dekoreret med en kunstinstallation på Kulturnatten i 2017 med akrylværker af Vivi Linnemann. Privatfoto
Haven har ofte været inddraget, når der er Kulturnat i Kolding. Her er den dekoreret med en kunstinstallation på Kulturnatten i 2017 med akrylværker af Vivi Linnemann. Privatfoto

Kanonkuglen

Mange turister søger mod den gamle bygning, der er en af midtbyens attraktioner, og der er også en god grund til at gå ind i haven og kigge, for det er herfra, man kan se den kanonkugle fra treårskrigen, som er muret ind i gavlen. Kanonkuglen er nævnt i turistbrochuren fra Visit Kolding.

- Så det er lidt ærgerligt, hvis vi ikke kan skilte ind mod en af de attraktioner, som vi selv nævner i vores officielle turistmateriale, siger Rikke Winther Revsholm.

Åndehul på Kulturnatten

Borgerhaven er kommunal og offentligt tilgængelig. Ifølge Jyske Tidende den 19. januar 1964 blev haven anlagt, efter at kommunen i 1940 også havde købt naboejendommen Helligkorsgade 20. Mange har oplevet haven på smukkeste vis, når den er blevet inddraget som en hyggelig lounge under Kolding Kulturnat.

Efter at kommunen havde erhvervet huset, blev der i juli 1938 indviet turistkontor i bygningen. I 1993 flyttede turistbureauet til Akseltorv. Men mange kender stadig huset som "Det gamle turistbureau".

Mystik i Koldings midtby: Vejskilt forsvinder igen og igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce