Modefirma er gået konkurs efter at tysk storkunde kollapsede

Tidligere direktør i CNS Group Peter Mazur er fortrøstningsfuld i forhold til at holde liv i CNS Group, og dermed sikre de knap 60 arbejdspladser i Kolding. - Der bliver knoklet på at holde CNS Group i gang. Vi er 13 mand, der har fat i de største kunder for at fortælle, at man forventer, at selskabet bliver driftet videre, siger Peter Mazur. Foto: Henrik Kruse

Modefirma er gået konkurs efter at tysk storkunde kollapsede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøjfirmaet CNS Group, der står bag blandt andet tøjmærket Solid og selskabet bag de 11 danske Solid-butikker, er gået konkurs. Både butikkerne og modefirmaet holdes i drift, og kurator håber at sælge tøjfirmaet samlet.

Kolding: Modefirmaet CNS Group, der har cirka 60 medarbejdere på lønningslisten i Kolding, er gået konkurs, efter at en tysk storkunde i sidste uge gik konkurs.

Kolding-virksomheden, der designer og sælger modetøj til herrer og damer, oplyser ikke omsætningstallet, men den tyske kunde tegnede sig for en årlig omsætning på to- og trecifrede millionbeløb, oplyser den tidligere administrerende direktør i CNS Group Peter Mazur.

Kollapset hos storkunden betyder, at det danske selskab begærede sig konkurs, og det samme er tilfældet med selskabet bag de 11 danske Solid-butikker, der er drevet i et selvstændigt selskab. Begge selskaber er ejet af norske Stein Lande, hvis norske tøjkoncern også er gået konkurs som følge af storkundens kollaps.

- Den tyske kunde har haft en eksplosiv vækst, og vi har været en vigtig leverandør. Væksten var på 100 procent i flere år, og det planlagde han også i 2018. Men i løbet af 2018 aftager hans aftræk, siger Peter Mazur.

Kort om CNS Group
CNS Group A/S har base i Kolding og står bag de fire brands Solid, Tailored & Originals, Desires og Peppercorn. Selskabet er ejet af den norske Stein Lande, der også er gået konkurs med sit norske selskab Conseptor AS.

Håber at køre videre

Modefirmaet står blandt andet bag de fire tøjmærker Solid, Tailored & Originals, Desires og Peppercorn, og de seneste to år har selskabet skabt overskud på 20 og 16 millioner kroner før skat. Derimod har selskabet bag butikkerne i Danmark tabt millioner i mange år, og seneste regnskab viste en negativ egenkapital på 83 millioner kroner.

CNS Group har sammen med flere andre danske leverandører forsøgt at hjælpe den tyske storkunde på benene, men operationen lykkedes ikke.

Har I lagt for mange æg i én kurv i forhold til den tyske kunde?

- Vi har lagt mange æg i samme kurv, men vi har ikke før midten af 2018 haft problemer med den tyske kunde. Vi har også haft fokus på andre kunder. Vi har også uden den tyske kunde en spændende forretning, som vi håber kører videre, siger Peter Mazur.

Skifteretten har indsat advokat Morten Hans Jakobsen fra Gorrissen Federspiels som kurator i konkursboet, der nu skal redde trådene ud og forsøge at sælge aktiverne videre. Lige nu bliver CNS Group drevet videre med 13 ansatte, mens de øvrige medarbejdere er sendt hjem. Kurator holder med bankens opbakning også live i de 11 butikker, hvor der er godt 100 ansatte.

Samlet salg

Kurator Morten Hans Jakobsen er optimistisk i forhold til at sælge tøjfirmaet videre og gerne i en samlet handel med de 11 danske butikker, og der har allerede meldt sig interesserede købere.

- Vi regner med, at vi kan sælge virksomheden i drift. Det er en god solid butik, der nok har været lidt plaget af gæld, hvis vi kigger på hele koncernen. Men det var ikke gået sådan her, hvis den tyske kunde ikke var gået konkurs. Den tyske kunde fyldte rigtig meget, siger Morten Hans Jakobsen.

Foreløbig er ingen af de knap 60 medarbejdere i CNS Group opsagt.

- Vi vil helst sælge det her samlet, men det kommer an på så meget. Vi er åbne for det hele. Der er to brands til herrer og to til damer. De skal måske sælges hver for sig. Men vi vil helst sælge samlet, siger Morten Hans Jakobsen, der på nuværende tidspunkt ikke har overblik over, hvor stor en gæld, der er i konkursboet.

Modefirma er gået konkurs efter at tysk storkunde kollapsede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce