Midtbyen har fået en lille nåleskov

Tombolapladsen er blevet forvandlet til en lille nåleskov de seneste dage. Foto: Jacob Schultz

Midtbyen har fået en lille nåleskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med penge fra den grønne pulje er et nyt lille byrum skudt op på Tombolapladsen. Det er en test, som kan vise vejen frem for en grønnere bymidte.

Kolding: Koldings midtby har fået en ny oase på den førhen forblæste og rodede Tombolapladsen på hjørnet af Helligkorsgade og Søndergade, hvor en lille nåleskov er dukket op i løbet af de seneste dage.

Det er midler fra kommunens grønne pulje, der er blevet brugt til at skabe det lille byrum, der i første omgang skal eksistere i halvandet år - og måske længere hvis det bliver rigtig godt modtaget af byens handlende og kunder.

Landskabsarkitekt Thomas Misbach fra Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning har tegnet det lille skovrum, som består af to kæmpestore plantekasser i genbrugstræ med bænke på siderne. Plantekasserne med skrånende skovbunde er plantet til med fyr, gran, fjeldribs, kaprifolie, bjergfyr, skovfyr, lærketræer, rønnetræer, stauder, efeu, ærenpris, to slags græsser og linea, som er en lille skovurt.  

- Så er der hele tiden noget at se på. Lige nu er det stedsegrønt. Til foråret bliver det lysegrønt, og så kommer der vekslende blomster at se på henover sommeren, forklarer anlægstekniker Marie Muxoll, der har udvalgt planterne, så de er tro mod dem, der findes i en nåleskov.

Grøn pulje
Koldings politikere har afsat en grøn pulje på budgetterne de næste år.Puljen rummer 425.000 kroner pr. år, og det er de penge, der er brugt til at anlægge den lille nåleskovs-installation.

Puljen skal bruges til at forgrønne midtbyen.
Thomas Sørensen (t.v.) er projektleder for en grønne midtby, og landskabsarkitekt Thomas Misbach udvikler og tegner ideerne, så håndværkerne kan gøre dem til virkelighed.  Foto: Jacob Schultz
Thomas Sørensen (t.v.) er projektleder for en grønne midtby, og landskabsarkitekt Thomas Misbach udvikler og tegner ideerne, så håndværkerne kan gøre dem til virkelighed. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Sammenhæng

Thomas Misbach fortæller, at han lige nu tegner på nogle flere flytbare moduler efter samme princip som de store plantekasser. Idéen er så, at de skal kunne flyttes rundt i gågaderne for at skabe grønt liv skiftende steder - foreløbig er det planen, at der kommer nogle stykker op ved Føtex for at skabe en grøn sammenhæng på Sønderbro.

Og i det hele taget kan byens gæster godt glæde sig til et mere grønt gågadeforløb.

- Den her lille skov kan man se som en test.

-  Nu kigger vi på hele midtbyen og kommer med nogle forslag til politikerne for at vise dem, hvor vi synes, det kan give værdi til byen at bruge pengene fra den grønne pulje, siger projektleder Thomas Sørensen.

Kommunen overvejer også, om den lille nåleskov skal belyses på en eller anden måde - eventuelt med en af de lysinstallationer, som Erhvervsklubben Kolding vil forære kommunen.

Tombolapladsen på hjørnet af Helligkorsgade og Søndergade har fået nyt liv.  Foto: Jacob Schultz
Tombolapladsen på hjørnet af Helligkorsgade og Søndergade har fået nyt liv. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Midtbyen har fået en lille nåleskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce