Michael vil lave Koldings helt egen malt-whisky

Michael Svendsen har købt udstyret til whiskyproduktion, og han håber, at han inden årets udgang er kommet i gang.
Foto: Ludvig Dittmann

Michael vil lave Koldings helt egen malt-whisky

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøm: Han producerer 35.000 liter øl om året, men inden længe vil 39-årige Michael Svendsen, ejer af Troldhede Mikrobryggeri i Kolding også i gang med at producere sin egen koldingensiske maltwhisky.

– Mit mål er at få gang i produktionen i år, siger han.

Michael Svendsen forklarer, at produktion af whisky kun bliver en niche i forhold til ølproduktionen, men det er en niche, som der er perspektiver i.

– Rundt om i Danmark er andre whisky-entusiaster godt i gang, og jeg er først og fremmest drevet af, at jeg som iværksætter gerne vil prøve at skabe noget nyt. At et lokalt whisky-distilleri så også godt kan blive en lokal turistattraktion er en helt anden ting. Det vil jeg godt medvirke til, siger Michael Svendsen.

Han har investeret i materiellet – en stor kobberkeddel, en spiralkøler samt et antal større og mindre fade til lagringen af whiskyen, som ikke skal produceres i voldsomt store mængder.
– Vi snakker om 500 flasker om året. Produktion af whisky er jo en langsigtet proces. Den skal lagre minimum tre år, før man må betegne den som en whisky, konstaterer Michael Svendsen.
200.000 i garanti

Michael vil lave Koldings helt egen malt-whisky

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce