Lys i mørket: Så er Koldings store lysfestival skudt i gang

Sankt Nicolai Kirke, som ligger midt i bykernen, er den perfekte facade, når man arbejder med lyskunst. Og i december er det som om, at julestemningen stiger et par grader, når kirken ligger badet i lys som dette. Foto: Søren Gylling

Lys i mørket: Så er Koldings store lysfestival skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem seks år har Kolding skabt en lysfestival, der er vokset år efter år. Festivalen, der lyser op midt i julemåneden, er netop begyndt, og det hele kulminerer lørdag aften med stort fyrværkerishow over Koldinghus.

Kolding: Da mørket faldt på torsdag aften, blev der tændt for den sjette udgave af Kolding Light Festival, som i forhold til tidligere byder på en del forandringer, der kan opleves rundt omkring i byen i løbet af de kommende par dage.

En af årets mest synlige forandringer er, at julelysshowet på Akseltorvs facader er droppet. På torvet kan man i stedet træde indenfor i lyskunstværket "step in to the light", der har gæstet lysfestivaler over hele Europa.

Festivalens ressourcer er i høj grad flyttet på Koldinghus, hvor lysshowet "Murenes Minder" bliver genopsat. Showet er en fortælling om det gamle slot, og det blev til som en del af Koldinghus' 750 års jubilæum og kunne opleves i forbindelse med kulturnatten i august, hvor det blev akkompagneret af livemusik og -korsang. Livedelen er dog pillet ud af showet til lysfestivalen, men til gengæld kan det opleves tre gange i timen i løbet af de i alt tre dage, festivalen varer.

- Centrum er blevet flyttet op på slotsbanken. Ved kulturnatten blev "Murernes Minder" først holdt klokken 22.30, og det var rigtig sent for mange børnefamilier, så jeg glæder mig til at se især børnenes reaktion på det, siger Otto P. Clausen, der er formand for Kolding Light Festival.

Se programmet
Se hele programmet for festivalen på www.k-l-f.dk/program

Kolding Light Festival er en lysfestival, der blev afholdt for første gang i december 2013 i Kolding by. I år kan den opleves fra klokken 17-21 torsdag-lørdag.

Festivalens idé er at give de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by ved anvendelse af lys og lyd. Med spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst udfolder byrummet sig fra en helt ny side.

Det seneste årti er der etableret lysfestivaler overalt i verden - blandt andet i Berlin, København og Amsterdam.
En kæmpebaby er pustet op på Banegårdspladsen, og hvis man går helt tæt på et kamera, som står foran, så er det ens eget ansigt, som blæser op i kæmpestørrelse på babyens hoved. Foto: Søren Gylling
En kæmpebaby er pustet op på Banegårdspladsen, og hvis man går helt tæt på et kamera, som står foran, så er det ens eget ansigt, som blæser op i kæmpestørrelse på babyens hoved. Foto: Søren Gylling
Foto: Foto: Søren Gylling

Ansigt i en kæmpebaby

I årets festivalprogram har arrangørerne forsøgt at skabe en bedre sammenhæng mellem installationerne i midtbyen, så man hele tiden bliver mødt af nye lysværker, når man går rundt.

Blandt andet er der installeret lys på stien langs med åen fra Sønderbro til Syddansk Universitet og på Svietorv mellem Nicolai Kirke og Nicolai-komplekset, ligesom en stor installation har fået plads på Banegårdspladsen, hvor der tidligere har været et hul i lysfesten. Her kan man i år opleve den interaktive installation "Forever Young", hvor man ser sig selv i barnets uskyldige væsen, når ens ansigt kommer til live på den gigantiske oppustede baby, der har taget ophold på pladsen.

- Vi har lavet en rute på tre en halv kilometer rundt i byen, og der har Banegårdspladsen tidligere været "the missing link" i forhold til at skabe en sammenhængende rute, fortæller Otto P. Clausen.

Årets udgave af lysfestivalen og 750 års-fejringen af Koldinghus slutter lørdag aften med et festfyrværkeri fra slotssøen. Showet, der ledsages af musik, kan både ses fra slotsbanken og fra Slotssøvejen, der afspærres for kørende trafik undervejs.

Lys i mørket: Så er Koldings store lysfestival skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce