Kunstner bag Würth-skulpturer: Flytningen er fantastisk

Gennem 18 år har tyre-skulpturene stået foran Würth på Montagevej. Men onsdag formiddag kom BMS forbi med en stor kran, der snildt kunne løfte dem én efter én. Herfra gik turen til en ny placering få hundrede meter derfra. Foto: Jonas Ahlstrøm

Kunstner bag Würth-skulpturer: Flytningen er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De næste ti år skal to skulpturer af Bernhard Lipsøe stå i en rundkørsel i Kolding. Den midlertidige flytning glæder kunstneren, der for 18 år siden skabte værkerne til en udstilling på Trapholt.

Kolding: Hvis der er én, som er glad for flytningen af de to tyre-skulpturer ved Würth, så er det Bernhard Lipsøe. Han er manden, som i sin tid skabte de store jernskulpturer i forbindelse med en udstilling på Trapholt.

- Jeg er fantastisk taknemmelig både overfor Würth og Kolding Kommune, at man nu flytter skulpturerne ned i en rundkørsel i nærheden. For mig er det et drømmescenarie at få mine skulpturer eksponeret på den måde, siger kunstneren om flytningen af de to tyre til den stærkt trafikerede rundkørsel ved til- og frakørsel til motorvejen ved Højvangen og Fynsvej i Kolding Øst.

Onsdag blev skulpturene flyttet til rundkørslen, mens Bernhard Lipsøe opholdt sig hjemme i sit atelier i Charlottenlund, men han dukker op, når borgmester Jørn Pedersen indvier tyrenes nye hjem i rundkørslen den 20. november.

- Jeg glæder mig over, at de får et andet liv i samme område af landet, som de er skabt til, siger Bernhard Lipsøe.

Manden bag tyrene
Bernhard Lipsøe er uddannet i Paris på "Academie Grande Chaumiere", og han har studeret privat hos den belgisk-franske maler Stella Mertens i Paris. Debuterede på Den Frie i 1971. Har haft mange udstillinger i ind- og udland, bl.a. på Nordjyllands Kunstmuseum i 1982, på Kunsthallen i København i 1991 og på Gallerie d'Orsay i 1991.

Han har lavet mange skulpturer med dyremotiver.

Læs meget merewww.bernhardlipsoe.dk

Skulptur væltede vejskilte

Det var til en udstilling på Trapholt i år 2000, at han skar de to tyre ud af tunge jernplader. Dengang stod de placeret med den hvide Trapholtmur som baggrund. Sammen med udstillingen blev der hældt 10 tons skrot ud ved kunstmuseet, og så kunne gæsterne selv sammensætte et værk, som Bernhard Lipsøe hjalp dem med at svejse sammen.

Efter udstillingen blev "de to tyrebasser", som kunstnerne kalder dem, solgt til Würth og stillet op på virksomhedens grund med udsigt mod Højvangen.

- Da de skulle køres fra Trapholt til Würth, ragede hovedet af den største skulptur ud over lastbilen, så den endte med at lægge en stribe færdselstavler ned på vejen, husker Bernhard Lipsøe.

Borgmesteren indvier rundkørslen kl. 11.30 den 20. november. Ved den lejlighed dukker kunstneren også op for at konstatere ved selvsyn, hvordan hans skulpturer tager sig ud i de nye omgivelser.

I første omgang er skulpturerne lånt ud til Kolding Kommune de kommende ti år, men hensigten er, at den udlejning automatisk bliver forlænget.

Kunstner bag Würth-skulpturer: Flytningen er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce