Kun 350 meter til din pakke: 10.000 bokse skal gøre det nemmere at shoppe online

Chefen for PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen (tv), og direktør for SwipBox, Allan Kaczmarek, præsenterede onsdag pakkenetværket Nærboks. I byområder er visionen, at der aldrig er mere end 350 meter til nærmeste Nærboks. Foto: Henrik Kruse

Kun 350 meter til din pakke: 10.000 bokse skal gøre det nemmere at shoppe online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PostNord og SwipBox er gået sammen i et nyt selskab, der vil sætte 10.000 pakkebokse op, hvor kunderne kan hente varer, der er handlet online. I byområder er visionen, at der aldrig er mere end 350 meter til nærmeste Nærboks.

Pakker: I første omgang bliver der sat 200 pakkebokse op i Kolding, og frem til udgangen af 2020 skal der opstilles cirka 10.000 pakkebokse på landsplan.

PostNord og SwipBox har taget første skridt mod et fintmasket og landsdækkende netværk af pakkebokse med pilotprojektet i Kolding.

- Nethandlen vokser eksplosivt i de her år. Vi ser ind i et marked, hvor vores kunder, og vores kunders kunder stiller krav om, at tingene skal være lettere. Vil vi gerne bidrage til at gøre hverdagen lettere, og det mener vi, at vi gør med det her initiativ, lød det fra Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i PostNord Danmark, da han præsenterede konceptet i Kolding onsdag.

Postselskabet ejer halvdelen af selskabet Nordic Infrastructure sammen med SwipBox, der har stået for at udvikle pakkeboksen, der allerede er blevet opstillet i Kolding. De to direktører demonstrerede onsdag, hvordan kunderne fremover med et par tryk på mobiltelefonen får Nærboksen til at åbne sig.

Kort om Nærboks
Danmarks syvende største by, Kolding, bliver testby, når PostNord og SwipBox tager første skridt mod et nyt landsdækkende netværk af pakkebokse, der kan står både udenfor og inde i butikker. Inden for kort tid står der 200 pakkebokse i Kolding, og planerne er at opstille cirka 10.000 på landsplan. Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. Det er SwipBox, der har udviklet boksene, som er batteridrevne.

En verdensnyhed

Foreløbig er PostNord koblet op på systemet sammen med DHL, og de betaler, hver gang boksen går op, men selskaberne bag Nordic Infrastructure håber, at flere danske pakkedistributører kobler sig på systemet.

- Vi synes selv, at vi står med en verdensnyhed. Der er ikke tidligere set et netværk, der er så tæt, som det vi ser i Kolding lige nu. Det er en helt ny infrastruktur for pakker, vi har skabt, hvor pakkerne leveres næsten helt hjem, lød det fra Allan Kaczmarek, der er administrerende direktøren for SwipBox.

Kunder i Kolding kan nu hente deres pakke i en Nærboks, og når systemet er testet, så skal konceptet rulles ud i resten af landet frem til 2020. Direktørerne vil ikke oplyse, hvad de har kastet i projektet, men det er et tocifret millionbeløb, forklarer, Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i PostNord Danmark.

- Hvorfor går PostNord med i det her? Vi vil være sikre på, at det her netværk bliver stort og for alle danskere. Det er ikke kun noget, der skal stå i indre Aarhus eller København. Vi vil gerne investere i det her for at være sikre på, at det bliver infrastruktur, der kommer langt ud, siger Peter Kjær Jensen, der afviser, det kommende netværk vil gå ud over antallet af leverancer til privatadresser eller de nuværende pakkeshop, fordi væksten i nethandel så stor.

Dansk system

Nyheden om de mange pakkebokse bliver godt modtaget hos Foreningen for Dansk Internet Handel, hvor man særligt bider mærke i, at flere distributører får adgang til konceptet.

- Jeg er meget begejstret, fordi det er infrastruktur for alle pakkedistributører. Vi kender ikke detaljerne, men jeg håber, at konditionerne bliver rimelige. Så kan jeg kan godt lide, at det er et dansk selskab, der opbygger infrastrukturen, så det ikke bliver en spiller som Amazon. Jeg er rigtig glad for, at systemet på et tidspunkt kan tage imod returvarer, når sokkerne ikke passer, siger administrerende direktør Niels Ralund.

Kun 350 meter til din pakke: 10.000 bokse skal gøre det nemmere at shoppe online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce