Kritik mod Kolding Havns eksport af slam til nabokommunen vokser

Kolding Havn
Foto: Kolding Havnekontor

Kritik mod Kolding Havns eksport af slam til nabokommunen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Kolding bakker nu op om kritikken af Kolding Erhvervshavns dumpning af havneslam ved Trelde Næs. - Ude af trit med moderne miljøpraksis, siger DNF.

Kritikken mod Kolding Erhvervshavns kommende dumpning af havneslam ved Trelde Næs tager til i styrke.

I Fredericia har borgere, politikere og Danmarks Naturfredningsforening været oppe i det røde felt, lige siden havnen i starten af februar offentliggjorde, at etableringen af et nyt slambassin ved Svineryggen i inderfjorden var afværget, fordi man nu har fået Naturstyrelsens tilladelse til at klappe slam ud for Trelde Næs i nabokommunen.

Nu rykker også Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Kolding op på barrikaderne.

- Nu synes kommunen ikke længere, den har plads til sit eget snavs. Derfor har man meget heldigt fundet et sted i havet ud for Trelde Næs, hvor der for mange år siden er afsat et område til den slags materiale. Men man afleverer ikke bare sit skidt på en fjern lokalitet uden for kommunen, heller ikke selv om det er lovligt. Der er ude af trit med enhver moderne miljøpraksis, lyder det fra Boj Bro og Christian Gøttig fra DNF i Kolding.

De er klar over, at mængderne af tungmetaller i slammet er under grænseværdierne.

- Men det må f.eks. ikke placeres i det åbne land. Ikke engang i Vestjylland, hvor man ellers har placeret meget af sit skidt. Men havet er åbenbart losseplads, mener formandskabet i DNF.

De påpeger, at der i området ved Trelde Næs lever marsvin som er beskyttet af EU's habitatdirektiv.

- Det er der ikke taget stilling til i Naturstyrelsens tilladelse. Det er utroligt, man skal true med EU for at få nationale myndigheder til at opføre sig anstændigt, siger de.

Fakta
Slambassin er fyldt

Havnens nuværende slambassin er fyldt op. Derfor har det været på tale at anlægge et nyt. Planen er blevet mødt med protester fra flere grundejerforeninger, der har truet med krav om erstatning for tabte ejendomsværdier.

  • Nu har havnen søgt og fået tilladelse til at klappe 71.250 kubikmeter slam ved Trelde Næs.


Kritik mod Kolding Havns eksport af slam til nabokommunen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce