Kommunen indkalder til stormøde: Nu skal Skovparken og Munkebo væk fra ghettolisten

Et debatmøde den 4. april skal give nye ideer til hvordan Munkebo, billedet, og Skovparken/Skovvejen kan udvikles. De to boligområder er med på listen over landets 16 hårdeste ghettoer. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Kommunen indkalder til stormøde: Nu skal Skovparken og Munkebo væk fra ghettolisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding Kommune går nye veje. Et stormøde skal give nye ideer, der kan være med til at løse de problemer, der er i udsatte boligområder.

Kolding: Regeringens ghettoudspil satte de lokale boligområder Skovvejen/Skovparken og Munkebo på listen med landets 16 hårdeste ghettoer. Nu sender Kolding Kommune invitationer ud til et stormøde. Her skal deltagerne i fællesskab få nye ideer til, hvordan ghettoerne og andre udsatte boligområder kan løftes.

- Mødet kommer ikke kun til at handle om, at boligområderne skal af ghettolisten. Jeg er lige så optaget af, at vi også forebygger, at andre boligområder kommer på listen, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Han understreger, at det er hele byrådet, der står bag invitationen, der foreløbig bliver sendt ud til blandt andre boligforeninger, erhvervsorganisationer, frivilliggrupper, uddannelsesinstitutioner, politi og virksomheder.

- Vi prøver at invitere bredt ud. Og vi har et håb om, at vi den dag kan få gode ideer frem. Det ender forhåbentlig også med, at nogen siger, at: "det kunne jeg bringe videre i mit netværk". Hvis der kommer 50 deltagere den dag, så skulle det gerne brede sig til, at der er 500 eller 1000, som laver en indsats via deres netværk, forklarer borgmesteren.

Debatmøde
Debatmøde skal give nye ideer til at løfte Skovparken/Skovvejen, Munkebo og andre blandede boligområder.

Mødet holdes den 4. april klokken 16-19 på KUC i Ågade.

Kolding Kommune sender en række indbydelser ud.

Er nogen, der er interesseret i at deltage i mødet, blevet overset, så kan de sende en mail til: borgmesteren@kolding.dk

Intet er forbudt

Han er meget spændt på, hvad der kommer ud af mødet.

- Alle de kendte veje er prøvet af, og vi har lavet rigtig mange gode indsatser som for eksempel et fremskudt jobcenter i Skovparken, så vi er godt på vej, men vi må bare erkende, at vi stadig er på ghettolisten. Med debatmødet håber jeg, at folk vil sætte sig mål. Det kan være, at nogen siger, at de kan godt hjælpe ti ledige videre i uddannelse eller job. Andre vil måske yde lektiehjælp i større udstrækning, end det sker i dag. Det kan handle om mange forskellige ting. Mit udgangspunkt er, at intet er forbudt.

Kolding Kommune har tovholderens rolle.

- Mange gange kan man godt begejstres på et møde, men når så hverdagen griber en, så sker der ikke mere. Derfor er det absolut nødvendigt, at vi følger op på mødet, slår borgmesteren fast.

Hvad ser du som Koldings ghettoers alvorligste udfordring?

- Det er ledighed. Den 2. marts var 700 borgere fra de to områder tilknyttet jobcentret. Jeg har endnu ikke tal for, hvor mange, der skal af, før områderne kommer af ghettolisten, men det drejer sig ikke om ret mange. Men det bliver ikke lige pludselig et glansbillede, når områderne kommer af ghettolisten. Det bliver en længere proces for eksempel at nå i mål med, at få områderne ned på en gennemsnitlig arbejdsløshed. Alt i alt skal der laves en kæmpe indsats i områderne. Og det jeg vil gerne have løftet op i den landspolitiske debat, så midler fra satspuljen og Landsbyggefonden ikke kun rettes mod ghettoområderne.

Kommunen indkalder til stormøde: Nu skal Skovparken og Munkebo væk fra ghettolisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce