Koldings opland mangler frivillige førstehjælpere

Der mangler frivillige førstehjælpere til projekt Danmark redder liv. Projektet skal være med til at øge overlevelsen ved hjertestop i eget hjem. Arkivfoto: Torben Glyum

Koldings opland mangler frivillige førstehjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplandet til Kolding mangler frivillige førstehjælpere til at deltage i projekt Danmark redder liv, fortæller Dansk Folkehjælp, som står bag projektet.

Kolding: Landsbyerne og centerbyerne i Kolding Kommune mangler frivillige førstehjælpere til projektet Danmark redder liv. Det betyder alt andet lige, at risikoen for at dø af et hjertestop er større, hvis man bor i Jordrup end hvis man bor i Kolding. Projektet går ud på, at man kan melde sig som frivillig til at hjælpe til, hvis en person får hjertestop. Sker det inden for en radius af fem kilometer fra, hvor man er, bliver man tilkaldt via en app på telefonen. Projektet sikrer, at flere overlever hjertestop i hjemmet.

Det startede i efteråret 2018, og i Almind og Jordrup er der nu tre frivillige førstehjælpere, og i Viuf er der to. I Lunderskov er der otte frivillige, og i Vamdrup er der 12.

Men det er for få, fortæller generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

- Hvis man har et lokalområde, hvor der bor op til 2500 mennesker, så plejer vi at sige, at der skal være et sted mellem 10-20 frivillige for at have en god dækning. Det er det, vi stiler mod, siger han.

Det gælder også i andre dele af landet, og derfor har Dansk Folkehjælp kontaktet forskellige kommuner, herunder også Kolding Kommune, hvor der ifølge Dansk Folkehjælp mangler 107 frivillige. Nogle af de frivillige skal findes uden for Kolding by.

- Én frivillig er altid bedre end nul. Og ti er bedre end én. Den opgave, vi har nu, er, at vi skal sikre, at der er en tilstrækkelig mængde til også at dække de små lokalområder, der er ved kommunernes ydergrænser, siger han.

Så mange førstehjælpere har hvert postnummer
Dansk Folkehjælp opgør førstehjælpere efter postnummer. Ifølge Dansk Folkehjælp skal der være mellem ti og 20 førstehjælpere til et lokalområde, hvor der bor 2500, hvis dækningen skal være god.6000 Kolding: 76 førstehjælpere.

6051 Almind: 3 førstehjælpere.

6052 Viuf: 2 førstehjælpere.

6064 Jordrup: 3 førstehjælpere.

6070 Christiansfeld: 14 førstehjælpere.

6091 Bjert: 6 førstehjælpere.

6092 Sdr Stenderup: 3 førstehjælpere.

6093 Sjølund: Ingen.

6094 Hejls: 11 førstehjælpere.

6580 Vamdrup: 12 førstehjælpere.

6640 Lunderskov: 8 førstehjælpere.

Lang responstid gør førstehjælpere vigtige

Ifølge Klaus Nørlem er det vigtigt, at yderområderne er godt dækket ind med frivillige førstehjælpere, da ambulancerne tager længere tid om at køre derud.

- Der må helst ikke gå længere end fire til seks minutter, før man får hjælp, når man får et hjertestop, og vi ved, at responstiderne for ambulancer er længere i landområderne, siger han.

- Det er vigtigt, at hele kommunen er dækket ind. Og fire til seks minutter går hurtigt. Fra der bliver slået alarm, til der kommer nogle til stedet, går de minutter hurtigt. Derfor er det bare vigtigt, at vi har en solid og bred geografisk dækning i forhold til frivillige, siger han

Koldings opland mangler frivillige førstehjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce