Koldings 3D-printcenter gør klar til at printe i metal

Nexttech kan fra midten af februar tilbyde medlemsvirksomhederne, at de kan printe mindre emner i metal. - Udgangspunkt for centret har jo været plast. Det er starten, men nu er vi gået ind i metal, efter Sjølund Group har valgt at investere i en metalprinter, siger Karsten Friis Hansen, der er direktør i Nexttech. Privatfoto

Koldings 3D-printcenter gør klar til at printe i metal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3D-printcentret Nexttech i Kolding kan snart tilbyde medlemmerne, at de kan prøve at printe i metal, efter at Sjølund Group har stillet en metalprinter til rådighed for centret.

Kolding: Bil- og luftfartsindustrien har allerede taget teknologien til sig, og fra midten af februar kan de godt 30 medlemsvirksomheder i Nexttech også prøve kræfter med en metalprinter.

Nexttech er en medlemsfinansieret forening, der er målrettet små- og mellemstore virksomheder, og hvor metalvirksomheden Sjølund Group har været en af drivkræfterne i oprettelsen i 2017.

Nu har Sjølund Group investeret cirka en million kroner i en metalprinter, men den bliver placeret på Nexttech på Tvedvej, hvor metalprinteren skal bruges af Sjølund Group men også de knap 30 medlemsvirksomheder.

- Udgangspunkt for centret har jo været plast. Det er starten. Men nu er vi gået ind i metal, efter Sjølund Group har valgt at investere i en metalprinter og så placere den her hos os på Nexttech. Sjølund vil selv bruge den, men vi kan også bruge den og blive klogere på metalprint. Viden vi kan give videre til andre i Nexttech, siger Karsten Friis Hansen, der er direktør i Nexttech.

- Den kan bruges til små komplicerede emner. Det kan være små dyser til at sprøjte med ting. Du skal typisk bruge den i situationer, hvor du ikke kan bruge traditionelle metoder.
Karsten Friis Hansen, direktør i medlemsforeningen Nexttech

Komplicerede emner

Der er i dag cirka ti metalprintere i Danmark, og tre-fire af dem står på Teknologisk Institut i Aarhus, og nu er Kolding også kommet på landkortet, og det med en type metalprinter, der er den første af sin slags i Danmark, fortæller Karsten Friis Hansen.

- Den kan bruges til små komplicerede emner. Det kan være små dyser til at sprøjte med ting. Du skal typisk bruge den i situationer, hvor du ikke kan bruge traditionelle metoder. Det er her 3D-print kommer til sin ret. Det kan også være, at du skal holde vægten meget langt nede med emnet. Det kan være til fly, biler eller robotter. Her kan 3D-print være en kæmpe hjælp, siger Karsten Friis Hansen.

- Det er Sjølund Group, der har valgt at investere i maskinen. Men de skal have nogle folk, der kan sætte sig ind i maskinen, og derfor har de valgt at placere den her på centret, siger Karsten Friis Hansen.

30 medlemmer

Centret blev etableret med hjælp fra Foreningen Business Kolding i september 2017, og centret har i dag knap 30 medlemmer. Målet er at fordoble antallet, og her kan metalprinteren forhåbentlig trække flere virksomheder inden for i foreningen, siger Karsten Friis Hansen.

- Printeren kan åbne nogle helt nye døre for virksomhederne. Men det kræver, at du tænker anderledes fra begyndelsen, hvis du skal have værdi. Emnet bliver bygget op på en helt særlig måde. Det er der allerede folk inden for plast, der har forstået at udnytte. Men det mindset skal ændres. Det vil også gælde inden for metal, siger Karsten Friis Hansen.

Koldings 3D-printcenter gør klar til at printe i metal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce