Kolding-tatovør er blevet politianmeldt: Vi registrerede os for sent

Kenneth Andersen fortæller, at Nordic Art Tattoo er en af de største tatoveringsforretninger i Danmark, og der er kommet styr på registreringerne. Arkivfoto: Søren Gylling

Kolding-tatovør er blevet politianmeldt: Vi registrerede os for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordic Art Tattoo i Søndergade er blevet politianmeldt, efter forretningen ikke har registreret sig i tide hos Sikkerhedsstyrelsen, så styrelsen kan føre tilsyn med tatovørerne. Kenneth Andersen, der driver butikken, fortæller, at den manglende registrering skyldes en forglemmelse.

Kolding: Tatoveringsbutikken Nordic Art Tattoo i Søndergade er blevet politianmeldt af Sikkerhedsstyrelsen. Det oplyser styrelsen selv.

Det er sket, efter en ny tatoveringslov trådte i kraft sidste år, og det ved den lejlighed blev et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skulle være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registreringen skal sikre, at der føres tilsyn med tatøvørerne.

Og en af dem, der er blevet politianmeldt for manglende registrering, er altså Nordic Art Tattoo, der drives af Kenneth Andersen, som også har en tatoveringsbutik med samme navn i Esbjerg.

- Vi blev registreret for sent. Der var en frist på det, og den overskred vi. Vi var for sent på den, og derfor blev vi anmeldt, forklarer Kenneth Andersen.

- Men vi er registreret nu. Det var bare en forglemmelse, understreger han.

Kenneth Andersen har både forretning i Kolding og Esbjerg, og begge steder landede registreringen hos Sikkerhedsstyrelsen for sent.

Om registreringen
Det bliver undersøgt ved et tilsyn:
 • Om alle tilknyttede tatovører er registreret i tatoveringsregistret.
 • Om der er dokumentation for de brugte tatoveringsfarver.
 • Om der udleveres den lovpligtige information til kunderne.
 • Om gulve, vægge, døre og inventar er vaskbare og rene.
 • Om rent og sterilt udstyr opbevares i lukkede skabe og holdes adskilt.
 • Om der gøres rent og afdækkes mellem hver kunde.
 • Om der er dyr eller mad- og drikkevarer i tatoveringsområdet. Det må der ikke være.
 • Om der er let adgang til håndvask, væghængte dispensere til sæbe, håndsprit og papirservietter samt affaldsspand.
 • Om der er åbningsdato på åbne blækbeholdere.


Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?
 • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
 • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
 • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Vigtigt at have adgang

Formålet med registreringen er, at kunderne har en sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen hos tatovøren, og Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelse om steder, der ikke er registrerede. I alt er 16 steder blevet politianmeldt.

- Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret, siger Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Kæmpe hjælp

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører landet over registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

- Det er en kæmpe hjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med, siger Søren Muff.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er Nordic Art Tattoo den eneste Kolding-tatovørforretning, der er politianmeldt.

Kolding-tatovør er blevet politianmeldt: Vi registrerede os for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce