Kolding-forfatter sender et nyt fodboldhold på banen

Den fodboldglade forlagschef fra Kolding, Ole Sønnichsen, har skrevet adskillige bøger om fodbold, og nu har han skrevet sine første to fiktionsbøger, der sender Bækager Boldklub på banen i en serie for børn. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Kolding-forfatter sender et nyt fodboldhold på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Sønnichsen har skrevet sine to første fiktions-børnebøger om det jammerlige fodboldhold fra Bækager. De kan dårligt ramme bolden, men til gengæld er de drøngode kammerater.

Kolding: Myreflittige Ole Sønnichsen fra Kolding debuterer som fiktionsforfatter med en børnebogsserie, der har timingen med sig. De to første bind i serien om Bækager Boldklub er udkommet samtidig med, at der fløjtes op til VM i fodbold i Rusland.

Foruden børnebogsforfatter er Ole Sønnichsen uddannet journalist og forfatter til en lang stribe bøger - ofte biografiske eller historiske - og så er han forlagschef på Storyhouse, der blev stiftet sidste år som et selvstændigt forlag under Lindhardt og Ringhof.

- Det har været sjovt bare at slå sig løs ved computeren, når man er vant til som journalist, at alting skal faktatjekkes, inden man kan skrive det, siger Ole Sønnichsen.

Mange bøger bag sig
Inden han blev den første forlagschef for Storyhouse, var Ole Sønnichsen i en årrække ansat som forlagschef for Danmarks største børnebogsforlag, Carlsen.Han er uddannet på JydskeVestkysten, og så har han været journalist på Jyllands-Posten, formidlingschef på Kolding Bibliotek og redaktør på Gyldendal.

Gennem alle årene har han skrevet adskillige bestsellere om blandt andre Dirch Passer, Joachim Boldsen, Ulf Pilgaard og Benny Andersen samt to bøger om den store danske udvandring til Amerika for 100 år siden. Bøgerne har dannet grundlag for en dokumentarserie på tv.

Det handler om venskab

Den nye børnebogsserie har han skrevet i samarbejde med Jesper Roos Jacobsen, der er redaktør på Carlsen. Makkerparret er selv fodboldfædre og kender alt til at stå på sidelinjen og se frembrusende forældre råbe af deres børn på banen. Det er et emne både Jesper og Ole har ret skarpe holdninger til, og de nye bøger om Bækager Boldklub er på mange måder også skrevet som et modsvar til netop de forældre og den tendens i samfundet - at alt skal være perfekt; selv på amatørfodboldholdet.

- Der findes andre fodboldbøger for børn, men som regel handler de om at vinde hele tiden, selv om det for de fleste børn er kammeratskabet, der er den virkelige glæde ved at gå til fodbold, siger Ole Sønnichsen.

Helt kort handler serien om det uperfekte, men samtidig skønne ved fodbold. Den perfekte kontrast til VM. For provinsklubben Bækager Boldklub er mildt sagt er elendige til at spille fodbold. Alligevel giver de aldrig op, og i sidste ende viser det sig, at det sammenhold og venskab, som fodbolden giver dem, betyder mere end at vinde pokaler.

Bidt af fodbold

Ole Sønnichsen er selv bidt af fodbold og har altid været det.

- Den nye serie er skrevet på en helt grundlæggende glæde ved fodbold. Det er der ingen tvivl om, siger han.

En af spillerne i Bækager Boldklub er da også dybt inspireret af Ole selv, da han som tiårig konstant fik ødelagt sine briller, når han spillede fodbold.

Professionel fodboldspiller blev han aldrig, men fodbolden har sat sit præg på den voksne karriere alligevel. Blandt andet har han været redaktør på en lang stribe fodboldbøger for børn, og han har netop udsendt en biografi om VM-aktuelle William Kvist. Og sammen med præsten i Dalby, Jens Christian Bach Iversen, udsendte han i 2010 "Verdens største fodboldquiz", der var en bog med hele 5000 spørgsmål kun om fodbold.

De to første bøger i serien er udkommet og hedder "Bækager Boldklub 1 - Tæsk og tuba" og "Bækager boldklub 2 - Pokaler og puddelhund". Bøgerne er illustreret af Lasse B. Weinreich.

Kolding-forfatter sender et nyt fodboldhold på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce