Kolding Madhjælp har brug for mad

Alice Jensen er ved at pakke en pose til en af Kolding Madhjælps brugere. Hvis brugeren har et barn, får vedkommende en pose med lidt til den søde tand.
Foto: Chresten Bergh

Kolding Madhjælp har brug for mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding Madhjælp uddeler mad til folk, der ikke har råd til selv at købe et måltid. Men organisationen mangler mad.

Der er madmangel i den frivillige organisation Kolding Madhjælp. Organisationen videreformidler donationer i form af mad til mennesker, der ikke har midlerne til selv at købe madvarer.

- Vores helt store udfordring er simpelthen, at vi mangler mad. Vi mangler nogen til at donere, så vi kan få fyldt fryserne, siger formand for Kolding Madhjælp Ida Jørgensen.

Initiativet blev sat i søen i august sidste år. I starten var det meningen, at Kolding Madhjælp skulle have åbent hver søndag, men da det ikke er muligt at fylde folk poser hver uge, holder de nu kun åbent hver anden.

- Det er en konsekvens af, at vi ikke har mad nok, siger Ida Jørgensen.

50 mennesker hver gang

Hos Kolding Madhjælp er der plads til alle. Om det er en børnefamilie, en studerende eller en enlig mor, så skal vedkommende nok få fyldt sin pose. Ida Jørgensen vurderer, at der kommer cirka 50 mennesker, når Kolding Madhjælp slår dørene op om søndagen i de ulige uger.

- På den måde går det "godt". Jeg siger godt i anførselstegn, fordi 50 er mange, og der kommer flere og flere, siger Ida Jørgensen, der faktisk forventer, der i fremtiden vil komme endnu flere, der har brug for en hjælpende hånd til de daglige indkøb.

- Når det nye kontanthjælpsloft træder i kraft i oktober, vil vi helt sikkert se flere mennesker herude, spår formanden.

Kontanthjælpsloftet sætter en maksgrænse for, hvor meget støtte en bestemt familietype kan få. Loftet betyder, at en kontanthjælpsmodtager ikke kan modtaget mere, end hvad der svarer til 80 procent af et lavtlønsjob. Derfor understreger Ida Jørgensen endnu en gang sin pointe.

- Vi har brug for nogen, der donerer.

Vores helt store udfordring er simpelthen, at vi mangler mad. Vi mangler nogen til at donere, så vi kan få fyldt fryserne.
Ida Jørgensen Formand, Kolding Madhjælp
Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Kolding Madhjælp har brug for mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce