Kærligheden kostede titlen som prins

GRIN TIL LIVET: Selv om livet ikke altid har været en dans på roser, har grev Ingolf alligevel let til et godt grin, og når han ser tilbage, er der intet, han fortryder.
Foto: Ludvig Dittmann

Kærligheden kostede titlen som prins

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rosenborgerne: Som om det ikke var nok, at Ingolf i 1953 mistede muligheden for at blive konge. Blot 14 år senere blev de sidste rester af kronen også pillet af ham. Ingolf valgte at gå kærlighedens vej, og den kostede ham titlen som prins. Han blev degraderet til greve af Rosenborg.

Ingolf er ikke den første Rosenborger. En onkel, prins Aage, indledte den korte række tilbage i 1914, og Rosenborg blev valgt, fordi han var tilknyttet Livgarden, der holdt til på Rosenborg Slot.

I begyndelsen af 60’erne lærte prins Ingolf, der efter ændringen i tronfølgeloven i 1953 var gledet ned som nummer fem på listen over mulige kommende regenter, Inge at kende. I 1967 besluttede de to at gifte sig.

– Vi havde kendt hinanden i flere år, så der var på ingen måde tale om en pludselig indskydelse. Jeg gik op på Amalienborg og forelagde kong Frederik mit ønske om at gifte mig med Inge. Kongen forsøgte ikke at råde mig fra mit forehavende, men han gjorde mig det klart, at det at gifte sig borgerligt var uforeneligt med fortsat at være prins. Sådan var det.

Prins Ingolf blev til greve af Rosenborg, og hans kone fik titel af grevinde af Rosenborg. Ingolf og Inge var gift til hendes død i 1996.

– Jeg har aldrig fortrudt, at jeg valgte kærligheden frem for det at være prins.

Når grev Ingolf bliver præsenteret for det paradoks, at både Frederik og Joachim fortsat er både kronprins og prins, selv om de også har giftet sig borgerligt, bliver han forsigtig og diplomatisk i sin udtryksmåde.

– Nye tider. Det er ikke mit bord. Dengang var det kong Frederik, der bestemte. Nu er det dronning Margrethe.

Efter 28 års ægteskab med Inge blev hendes dødsfald et hårdt slag for Ingolf på Egeland. Som enkemand ramte ensomheden ham, og derfor dukkede Sussie op som en befrielse for ham. De to blev gift i 1998.

– Ganske fortrinligt, som han siger.

Greven oplever igen et harmonisk liv med Sussie ved sin side. Hun er ikke alene grevinde af Rosenborg, men også fortsat aktiv som advokat.

– Og næste år har vi kobberbryllup. Som tiden dog går.

Læs mere om Grev Ingolf og hans liv i JydskeVestkysten eller i e-avisen i dag.
Fakta
Grever af Rosenborg er en arvelig adelstitel, der siden 1914 er givet til danske prinser, der har giftet sig borgerligt eller under deres stand.
Grever af Rosenborg mister alle arverettigheder til den danske trone.
Titlen blev første gang givet i 1914 til prins Aage efter hans indgåelse af ægteskab med komtesse Mathilde Calvi di Bergolo.

Knuds sønner
Senest har arveprins Knuds to sønner, prins Ingolf og prins Christian, fået titel af greve af Rosenborg i henholdsvis 1967 og 1971.

Ugift prinsesse
Deres søster, Elisabeth, er forblevet ugift og opretholder fortsat sin titel som prinsesse, og i modsætning til sine to brødre figurerer Hendes Højhed prinsesse Elisabeth på Kongehusets officielle liste over familiemedlemmer.

Slottet
Rosenborg Slot ligger i København og rummer nogle af Danmarks største kulturskatte, blandt andet kronjuvelerne. Slottet er også forbundet med Den Kongelige Danske Livgarde.

Kærligheden kostede titlen som prins

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce