Kæmpe svineproducent er begæret konkurs

Svineproducenten AC Farming, der har hovedkvarter i Frørup ved Christiansfeld, er taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Kolding. Virksomheden har ejendomme i Syd- og Midtjylland, hvor der produceres 250.000 smågrise årligt. Foto: Martin Dam Kristensen/Ritzau/Scanpix

Kæmpe svineproducent er begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En landet største svineproducenter, AC Farming, der har hovedkvarter i Frørup ved Christiansfeld, er taget under konkursbehandling. Virksomheden producerer årligt 250.000 smågrise.

Christiansfeld: Det er tre uger siden, at indvielsen af en ny stald i Give blev udskudt, fordi byggefirmaet forlod byggepladsen på grund af manglede betalinger fra AC Farming.

Nu har AC Farming selv kastet håndklædet i ringen, efter ledelsen har indgivet en egenbegæring ved Skifteretten i Kolding.

Virksomheden, der er arbejdsplads for omkring 75 ansatte på en lang række gårde i Syd- og Midtjylland, har cirka 8.000 søer, der årligt producerer cirka 250.000 smågrise, og det gør svineproducenten til en af landets absolut største. Derudover driver selskabet 2.200 hektar jord, der producerer korn til produktionen.

Kort om AC Farming
AC Farming er stiftet i 2017 og er blandt landets største svineproducenter. De cirka 8.000 søer på ejendomme i Syd- og Midtjylland, producerer hvert år cirka 250.000 smågrise. Virksomhed driver 2.200 hektar jord, hvor der bliver produceret foder til det store landbrug. Virksomheden er ejet af Jan Rodenberg, der også er administrerende direktør, og landmand Jonas Juhl Kristense og Carsten Lund Thomsen samt investor Jan Daugaard Pedersen.

Foder er vigtigst

JydskeVestkysten har været i kontakt med administrerende direktør Jan Rodenberg, men han ønsker ikke at udtale sig. Efter det kom frem, at AC Farming ikke kunne betale for byggeriet af stalden i Give, erkendte den administrerende direktør, at den store svineproducent var i økonomisk modvind.

I forbindelse med at byggeriet gik i stå, skrev direktøren på Facebook, at han glædede sig til, at byggeriet blev færdig, når der igen kom penge i kassen, og så sluttede han af med at konkludere at: "dansk landbrug er likviditetspresset pt., og foder er vigtigere end nye stalde".

JydskeVestkysten har torsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra kurator i konkursboet for at få en vurdering af, hvorfor tingene kørte af sporet. Ifølge Landbrugsavisen skyldes problemerne blandt andet den tørre sommer har taget toppen af høsten, prisen på smågrise er faldet og samtidig har byggeriet af AC Farmings nye stald i Give presset økonomien.

Presset likviditet

Virksomheden blev stiftet i foråret 2017, men grundlaget blev lagt i foråret 2016, hvor Jan Rodenberg overtog et konkursramt landbrug i Frørup ved Christiansfeld med 1000 søer, og siden er virksomhedens vokset voldsomt.

Ud over den administrerende direktør er der to andre landmænd i ejerkredsen og investor Jan Daugaard Pedersen fra Vamdrup, der har opbygget sin formue inden for byggebranchen.

JydskeVestkysten var i sidste uge i kontakt med Jan Daugaard Pedersen, og dengang lød hans vurdering, at virksomheden var "rigtig presset på likviditeten".

I maj offentliggjorde AC Farming første regnskab, der viste et overskud på 17,1 millioner kroner. Af regnskabet fremgår det, at ejerkredsen har ydet et lån på 44 millioner kroner til selskabet.

Kæmpe svineproducent er begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce