Kæmpe netværk af pakkeboks på vej: 200 bokse testes i Kolding

Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. Foto: PostNord

Kæmpe netværk af pakkeboks på vej: 200 bokse testes i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks syvende største by, Kolding, bliver testby, når PostNord og SwipBox tager første skridt mod nyt landsdækkende netværk af pakkebokse.

Kolding: PostNord og SwipBox gør nu klar til et helt nyt netværk af pakkebokse i Danmark. Et pilotprojekt med 200 bokse i Kolding skal i de kommende seks måneder give input til udrulningen af projektet.

Inden udgangen af 2020 er visionen for selskabet bag pakkenetværket, at der skal opstilles bokse i hele landet. Det gigantiske netværk af pakkebokse bliver åbent, så alle pakkedistributører har mulighed for at levere pakker via boksene, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

- Visionen er at gøre det enkelt og bekvemt for danskerne at hente pakker, helt tæt på, hvor de bor og færdes. Sammen med en stærk partner bygger vi nu fundamentet for fremtidens netværk af pakkebokse, som skal give et markant løft til e-handlen og gøre hverdagen lettere for danskerne i alle dele af landet, udtaler Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i PostNord Danmark, som ser frem til at høste erfaringerne fra Kolding-piloten, inden den endelige udrulningsstrategi på området bliver lagt fast.

Åbnes med mobiltelefonen

De nye bokse placeres hos grundejer- og boligforeninger, tæt ved offentlige trafikveje og for eksempel ved den lokale tankstation og skal dække alle dele af landet - fra land til by. Boksene får navnet Nærboks.

- Nærboks skal være danskernes nye pakkeboksnetværk. Nærboks er et helt nyt koncept, der - som navnet indikerer - gør det muligt at levere pakker helt tæt på danskernes bopæl. Vi bygger netværket på den nyeste teknologi, der gør det muligt at etablere en helt ny pakkeboksinfrastruktur, hvor antallet af bokse er langt større end man hidtil har set, siger Allan Kaczmarek, der er administrerende direktør i SwipBox.

Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. Det er SwipBox, der har udviklet boksene, som er batteridrevne, og kan placeres, uden at der for eksempel skal tænkes på strøm eller internetforbindelse.

Det nye netværk drives af selskabet Nordic Infrastructure, som SwipBox og PostNord ejer i fællesskab. Pilotprojektet i Kolding skal blandt andet teste og forbedre Nærboksens funktionalitet og brugervenlighed. Under pilotprojektet i Kolding kan man hente pakker fra PostNord og DHL.

Kæmpe netværk af pakkeboks på vej: 200 bokse testes i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce