It-firma fordobler overskuddet: Væksten kom uden for 'fødebyen'

Administrerende direktør og hovedaktionær, Carsten Sixhøi, var med til at stifte IT-virksomheden C2IT i 2003. I dag beskæftiger virksomheden over 100 medarbejdere i blandt Aarhus, København og hovedkvarteret i Kolding. Foto: C2IT

It-firma fordobler overskuddet: Væksten kom uden for 'fødebyen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

It-virksomheden C2IT, der har base i Kolding, er vokset voldsomt i Aarhus og København. Og i løbet af 2019 vil virksomheden have lige så mange ansatte i hovedstaden som i Kolding.

Kolding: Antallet af ansatte og kunder vokser i it-virksomheden C2IT, der levere hele paletten af it-ydelser. Det er særligt i Aarhus og København, at virksomheden er vokset det seneste år, og det er også her, at virksomheden gennem opkøb vil vokse i fremtiden.

Administrerende direktør og hovedaktionær Carsten Sixhøi, der står i spidsen for samlet 100 medarbejdere, tøver ikke med at beskrive 2018 som et "fantastisk år".

- For halvandet år siden var vi fem mand i Aarhus og ingen i København. Nu er vi 20 i Aarhus og 30 mand i København. Sidste år investerede vi en del begge steder, og det kostede, men i 2018 er resultatet vokset med 85 procent. Det skal vi være glade for, siger Carsten Sixhøi.

Omsætningen er steget knap 24 procent til 161 millioner kroner, og resultatet før skat er næsten fordoblet fra 7 til 13 millioner kroner, og det er væksten i afdelingerne i Aarhus og København, der trækker resultatet op.

- Vi har været gode til at tiltrække de rigtige folk. Det gælder både i forhold til at tiltrække nogle erfarne folk, og så har vi investeret i mange unge mennesker. Vi er i en branche, hvor den suverænt største begrænsning er at få de folk, vi skal bruge. Men vi synes selv, at vi gode til at få folk. Vi har fået et godt ry. Skal du kigge på en enkelt ting, der har gjort en forskel, så er det, at vi har et godt ry, siger Carsten Sixhøi.

Kort om C2IT
IT-virksomheden C2IT har en omsætning på 161 mio. kroner og beskæftiger sig med alle former for IT. C2IT beskæftiger i dag cirka 100 medarbejdere på kontorerne i Esbjerg, Aarhus, Ballerup og hovedkvarteret i Kolding.

København vokset fortsat

Direktøren stiftede i 2003 it-virksomheden i et kontorfællesskab sammen med Benthe Andersen på Buen i Kolding, og i 2015 rundede virksomheden en omsætning på 100 millioner kroner, og siden er væksten fortsat gennem organisk vækst og opkøb.

- Når vi skal til Aarhus og København, så hænger det sammen med, at vi skal have et større marked at rekruttere fra. Der skal vi til de store byer, og vi kigger lidt på, om vi skal starte op i Aalborg. Det er de store universitet, der trækker, siger Carsten Sixhøi. Væksten de kommende år kommer altså ikke fra hovedkontoret i Kolding.

- Jeg tror, vi er lige så store i København som i Kolding i år, og på et tidspunkt kommer Aarhus med. Jeg vil tro, at vi er 50-60 stykker i København, når vi går ud af 2019, og det er stort set det samme som i Kolding. Og mon ikke vi kommer op på 30 medarbejdere i Aarhus i år, siger Carsten Sixhøi.

Kloge hoveder

Nu er udfordring at sprede den kultur, der er på basen i Kolding, til de øvrige afdelinger, og det er en udfordring.

- Det handler om at finde de rigtige mennesker til at stå i spidsen for virksomheden. Der har vi været heldige og dygtige. Men selvfølgelig er det en udfordring. Men vi har en relativ flad struktur. De dygtige medarbejdere vi får ind, har ikke brug for, at vi fortæller dem, hvad de skal lave. Du kan ikke få for eksempel en dataanalytiker, og fortælle dem, hvad de skal lave. Ligesom Steve Jobs sagde, så skal du hyre kloge folk, og så skal de fortælle dig, hvad der skal ske. Vi har plads til de dygtige folk. Og dygtige folk tiltrækker dygtige folk, siger Carsten Sixhøi.

It-firma fordobler overskuddet: Væksten kom uden for 'fødebyen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce