International gadeteaterfestival indtager festugen

Humoristisk kuffertklovneri fra italienske Luigi Ciotta kan opleves på gade og stræder. Pressebillede.

International gadeteaterfestival indtager festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe dinosaurer, en forvokset familie, en stærk kvinde og skøre ryttere på kunstige heste. Trekantområdets gader byder i år velkommen til internationale og nationale artister i festugen 2018.

Kolding: I fem kommuner i Trekantområdet får man i august mulighed for at opleve professionelt gadeteater fra mange forskellige lande ganske gratis. Ingen entré eller billet er nødvendig.

Trekantområdets Festuge havde sidste år for første gang internationalt gadeteater på programmet i flere byer, og denne nye tradition bliver nu videreført og udvidet til en festival med et endnu større program, i endnu flere byer. En festival i festivalen.

- Gadeteater appellerer til et bredt publikum, såvel børn som voksne, og man når ud til flere mennesker end ved traditionelle forestillinger. Man når både dem, der opsøger en forestilling, og dem der er ude at gå en tur, og som får en kulturoplevelse, de slet ikke havde forventet, siger Kristian Lykkebo, kulturkonsulent hos Fredericia Kommune, hvis kommune er en af initiativtagerne bag den ny festival.

Fem kommuner fra Trekantområdet har samarbejdet med Helsingør Teater, der står bag Nordens største Gadeteaterfestival, Passage. Det har givet mulighed for at præsentere forestillinger fra lande som Holland, Italien, Rusland, Belgien, Frankrig, Storbritannien og Spanien. Derudover er der også danske teatergrupper, som vil underholde i Trekantområdets gader.

Blandt de internationale artister kan man blandt andet opleve fransk gadekunst fra Les Goulus, belgisk akrobatik fra Circus Katoen og humoristisk kuffertklovneri fra italienske Luigi Ciotta.

- Det var vigtigt for os, at det skulle være professionelt og i høj kvalitet. Med forestillinger fra rundt omkring i hele Europa bliver festugen et vindue til resten af verden. Et pust fra det store udland, der giver borgerne i Trekantområdet en helt ny oplevelse, fortæller Kristian Lykkebo.

Street - International Gadeteaterfestival er finansieret af midler fra Trekantområdets Festuge og de deltagende kommuner samt støtte fra Nordea Fonden.

/EXP

International gadeteaterfestival indtager festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce