Ingen udsigt til hurtig løsning i strid om fugtsugende plader

- Vi er ikke kommet videre. Det må vi bare erkende. Der er et udestående, som vi ikke lige kan løse. Går sagen videre til en voldgift, så tager det endnu længere. Desværre. Men vi må bare erkende, at vi står et stykke fra hinanden, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for innovationsudvalget i Region Syddanmark, der har ansvaret for sygehusbyggeriet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ingen udsigt til hurtig løsning i strid om fugtsugende plader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindspærrepladerne skal udskiftes, men det er fortsat uvist, hvornår de fugtsugende plader, der er monteret bag den yderste beklædning på det nye sygehus, bliver uskiftet, lyder det fra regionen.

Kolding: Det er fortsat ingen, der har lyst til at betale for at udskifte MgO-pladerne på Kolding Sygehus. Det koster 10-15 millioner kroner at afmontere vindspærrepladerne, og montere nye plader.

Den regningen vil Region Syddanmark ikke betale. Ligesom totalrådgiver Niras og entreprenør HS Hansen ikke har tænkt sig at betale.

Der er monteret MgO-plader på en lang række byggerier landet over, og Byggeskadefonden, der i 2015 advarede mod at bruge pladerne i Danmark, har kaldt det den største byggeskandale i årtier. Den samlede regning løber op i milliardklassen. Men hvor regningen ender efter det juridiske efterspil er fortsat usikkert. Det gælder også i forhold til sygehusbyggeriet.

Regionen har længe krydset fingre for, at man kunne styre uden om en voldgiftssag. Det var meldingen i efteråret fra Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens innovationsudvalg, der har ansvaret for byggeriet af akutsygehuset i Kolding.

- Vi er ikke kommet videre. Det må vi bare erkende. Der er et udestående, som vi ikke lige kan løse. Går sagen videre til en voldgift, så tager det endnu længere. Desværre. Men vi må bare erkende, at vi står et stykke fra hinanden, siger Karsten Uno Petersen.

 

Da JydskeVestkysten i september skrev om sagen, var det en noget mere optimistisk formand, der håbede på en hurtig afklaring.

- Men det har ikke speedet tempoet op, at vi gerne så, at tingene gik hurtigt. Men i sagens kerne er der ikke noget nyt. Vi mener fortsat, at vi er uforskyldt i den her sag. Modparten mener ikke, at vi er uden skyld. Vi har bestilt pladerne, og det er jo rigtig nok. Men hvad var baggrunden? Hvad var præmissen? Det er spørgsmålet, siger Karsten Uno Pedersen.

De foreløbige undersøgelser viser, at efter to år begynder det at bliver kritisk, at de fugtsugende plader bliver hængende.

- Men lige nu vil vi ikke fjerne bevismaterialet. Men der er et godt stykke tid til, at vi får en afklaring, siger Karsten Uno Petersen.

Ingen udsigt til hurtig løsning i strid om fugtsugende plader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce