Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig træfældning

Det er store, gamle træer, der er blevet fældet her på hjørnet af Fjordvej og Lyshøj Allé. Nu skal træer af tilsvarende slags genplantes, forlanger kommunen. Foto: Sys Andersen

Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig træfældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne tager det tunge skyts i brug mod advokat Henning Lyhne, der i oktober bestilte træfældning på et kommunalt ejet areal ved Lyshøj Allé.

Kolding: Advokat og tidligere byrådsmedlem for De Konservative Henning Lyhne kan nu se frem til at blive meldt til politiet for at have bestilt fældning af en ordentlig bunke træer på et næsten 5000 kvadratmeter stort, kommunalt ejet areal på hjørnet af Fjordvej og Lyshøj Allé i Strandhuse. Området er udlagt som grønt område og beskyttet natur, og Henning Lyhne ejer selv en ejendom, som støder lige op til.

JydskeVestkysten erfarer, at sagen er blevet drøftet på et mørkelagt møde i teknikudvalget, og at politikerne her er blevet enige om at anbefale, at sagen skal meldes til politiet.

Den endelige beslutning skal træffes i økonomiudvalget, fordi politikerne også ønsker at hyre en advokat til at bistå kommunen med "nødvendige retslige skridt", som det hedder i den sagsbeskrivelse, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af.

Sagen kort
19.oktober blev kommunen af beboere på Fjordvej gjort opmærksom på, at der blev fældet træer på kommunens areal.Forvaltningen rykkede ud og krævede fældningen standset straks. 

Fældningen var bestilt af Henning Lyhne gennem en underentreprenør, der havde hyret en skoventreprenør, som havde hyret endnu en skoventreprenør til at udføre arbejdet.

Henning Lyhne har til JV forklaret, at der i den forbindelse skete en misforståelse, og at han i øvrigt har en gammel tilladelse fra 2011 til fældning. Den tilladelse er udløbet og gælder ikke pågældende område, siger kommunen.

Det gør mere ondt

Ifølge beskrivelsen har forvaltningen været i dialog med Lyhne, men det er ikke lykkes at indgå en aftale om retablering af det område, der er blevet mejet ned med motorsav.

Derfor vil kommunen nu - med politikernes velsignelse - rette et civilretsligt krav mod Henning Lyhne om, at han indenfor en bestemt tidsfrist og for egen regning skal genplante arealet efter kommunens anvisninger. Gør han ikke det, vil kommunen indlede en retssag mod ham for at have begået hærværk mod kommunens ejendom.

Og sideløbende er der altså lagt op til, at Lyhne også skal meldes til politiet og med andre ord, at der også kan komme en straffesag ud af den famøse træfældning.

Ifølge JV's oplysninger vil politikerne tage det meget alvorlige skridt for at undgå at skabe præcedens for, at man "bare" kan betale sig fra at begå ulovligheder i Kolding som i dette tilfælde at fælde kommunens træer, hvis de generer f.eks. ens udsigt. Vurderingen er, at en politianmeldelse gør mere ondt end en civil retssag.

Formanden for teknikudvalget, Knud Erik Langhoff (K), ønsker ikke at kommentere JydskeVestkystens oplysninger med henvisning til, at der er tale om en lukket sag.

Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig træfældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce