Hjørnegrillen får sur smiley og en bøde på 5.000 kroner

Snavs og fedt på emhætten har udløst en bøde på 5.000 kroner til Hjørnegrillen i Bramdrupdam. Tilbage i februar konstaterede Fødevarestyrelsen, at emhætten var fedtet. I marts fik grillbaren en indskærpelse, fordi emhætten fortsat var fedtet og nu har Hjørnegrillen fået en bøde på 5.000, fordi emhætten er "meget fedtet". Foto: Henrik Kruse

Hjørnegrillen får sur smiley og en bøde på 5.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbage i februar løftede fødevaremyndighederne første gang pegefingeren efter et besøg hos Hjørnegrillen i Kolding. Nu har grillbaren fået en bøde på 5.000 kroner, fordi emhætten var fedtet.

Kolding: Snavs og fedt på emhætten har udløst en bøde på 5.000 kroner til Hjørnegrillen i Bramdrupdam. Fødevarestyrelsen skriver i kontrolrapporten, at emhætten var meget fedtet.

Myndighederne var forbi på ordinært besøg i februar. Her fik Hjørnegrillen en indskærpelse i forhold til virksomhedens egenkontrol af varemodtagelse. Ved samme besøg konstaterede myndighederne, at emhætten var snavset og fedtet. Men forholdene vurderedes under "de foreliggende omstændigheder som en bagatelagtig overtrædelse".

Ved det opfølgende besøg i marts noterede kontrollanterne, at emhætten fortsat var snavset og fedtet, og virksomheden fik nu en indskærpelse. I den forbindelse blev virksomheden vejledt om øget "rengøringsfrekvens".

Ved seneste besøg har grillbaren fået en bøde på 5.000 kroner, en sur smiley og garanti for, at fødevaremyndighederne kigger forbi to gange mere. I kontrolrapporten står, at emhætten "fremstår meget fedtet, og der er synligt fnuller på risten. Der er synlige fedtdråber på kanten samt spindelvæv ved døråbning ned til kælder og køleskab".

Men de sidste to gange synes jeg, at vi har forbedret rengøringen. Det er ærligt at få en bøde, og at det kommer i avisen. Det kan betyde, at vi kan miste mange kunder.
Thoyen Lam, bestyrer af Hjørnegrillen

Ærgerligt med bøde

Bestyreren af Hjørnegrillen i knap ni år, Thoyen Lam, er ked af den sure smiley og bøden på 5.000 kroner.

- Efter det første besøg begyndte vi at vaske emhætten mindst én gang om ugen. Men de er fortsat utilfredse. Men vi synes, det er små ting, lyder det fra Thoyen Lam.

Hvorfor har I ikke bare forbedret rengøringen? I har jo fået flere advarsler?

- Det har vi også gjort. Der var måske lidt fedt, da de kom første gang. Men der kommer fedt, når du laver mad.

Men hvad gør I nu?

- Jeg vasker emhætten hver dag, så den er helt ren. Nu holder jeg øje med emhætten hele tiden. Første gang vi fik besøg, var emhætten fedtet. Men de sidste to gange synes jeg, at vi har forbedret rengøringen. Det er ærgerligt at få en bøde, og at det kommer i avisen. Det kan betyde, at vi kan miste mange kunder, siger Thoyen Lam.

Hjørnegrillen får sur smiley og en bøde på 5.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce