Historisk virksomhed er gået konkurs: Skylder Skat penge

Annette Herbst og hendes virksomhed Historicum har måttet kaste tøjlerne, efter at Skat før påske begærede virksomheden konkurs på grund af restancer til Skat. Arkivfoto: Lotte Højstrøm

Historisk virksomhed er gået konkurs: Skylder Skat penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Historicum i Christiansfeld er blevet begæret konkurs af Skat. Firmaet skylder skat penge.

Christiansfeld: Det er slut for den historiske virksomhed Historicum, der i flere omgange har ligget i Christiansfeld og i denne omgang har holdt til i Kongensgade siden efteråret 2018.

Skat begærede før påske virksomheden, der blandt andet beskæftiger sig med historiske dragter, stof, smykker og pynt, konkurs, og kurator Jan Bruun Jørgensen har nu firmaet under konkursbehandling.

Kuratoren oplyser, at Skat begærede Historicum konkurs, fordi virksomheden skylder Skat penge.

Historicums lukning er kommet snigende i løbet af foråret, fortæller Jan Bruun Jørgensen og forklarer, at ejerne af Historicum har været igennem en løbende afvikling de seneste måneder, hvor ejerne har solgt ud af varelageret.

Historicum
Historicum solgte blandt andet dragter i forhistorisk stil, tallerkner og glas a la i gamle dage, stod, smykker, hægter, knapper og pynt, der passer til tidligere tiders tøj.Desuden syede virksomheden historiske dragter og kjoler, som man også kunne leje, og lejede derudover telte og andet udstyr ud til fester.

Historicum har bl.a. samarbejdet med Koldinghus, Sønderborg Slot og Sønderborg By.

Annette Herbst holdt også foredrag og kurser og ydede konsulentbistand i forbindelse med historiske projekter.

Flyttede frem og tilbage

Det er over 14 år siden, at Historicum blev grundlagt. Den var ejet af Annette Herbst, der er cand. pæd. i håndarbejde og tekstil, og hendes mand Bjarne Hansen.

Virksomheden lå først i Aabenraa og Haderslev, før den flyttede til Christiansfeld. I 2015 sagde parret bag den historiske butik og værksted dog farvel til Christiansfeld for at flytte deres firma til Båring på Vestfyn. I efteråret 2018 rykkede de dog butikken tilbage til Christiansfeld igen, og i den forbindelse fortalte Annette Herbst, at det var for svært at få nye, lokale samarbejder i gang i det fynske.

Dengang pegede hun på, at Historicum havde flere eksisterende samarbejder i det syd- og sønderjyske. Firmaet lavede desuden også tøj og dragter til DR's historiske tv-serie "Historien om Danmark, ligesom man hos Historicum holdt kurser og foredrag, deltog i pædagogiske projekter og stod bag vejledning og konsulentbistand i forbindelse med historiske projekter.

Vil finde interesserede

Men det har altså ikke været nok til at redde virksomheden.

Kurator Jan Bruun Jørgensen forklarer dog, at man nu vil forsøge at finde nogen, der eventuelt er interesserede i at drive Historicum eller dele af virksomheden videre.

- Jeg tror godt, der kunne være noget interesse for virksomheden, og vi vil se, om nogen synes, det er interessant. Er der ikke det, har vi nogle klædedragter, vi skal forsøge at sælge, siger Jan Bruun Jørgensen.

Det har trods flere opringninger ikke været muligt at få en kommentar fra Annette Herbst eller Bjarne Hansen.

Historisk virksomhed er gået konkurs: Skylder Skat penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce